Skip to content

Veckobrev 20 – Hua Hin

Veckobrev 20 – Hua Hin

Vi har i veckan fokuserat på nyheter och kunskap på samlingarna. Vi har tittat på nyheter och haft nyhetsquiz. Förra veckans vinnare av nyhetsquizet har fått sitt pris och för att få ett pris nästa vecka gäller det att ha minst 9 rätt. Inför storsamlingen så förberedde eleverna ett kunskapsquiz till föräldrarna, det innehöll frågor om de fem världsreligionerna. De fick frågan ” kan de mer än en femteklassare” 24 frågor gjorde dem och en av föräldrarna fick 23 rätt, mycket bra jobbat.

Under den gemensamma bildlektionen skissades porträtt, siluetter av ansikten och de yngre eleverna målade av sina händer. Nästa vecka kommer föräldrarna få ”gissa barnet”.

På idrotten har vi sprungit, rullat, kravlat och hoppat i en hinderbana. Vi har också tränat att ha ”många riskuddar” i luften. Skoleleverna lyckades att ha igång fyra stycken samtidigt. Vi har också dansat, så inför nästa vecka ska eleverna och förskolan ha gjort en egen dans med en egen koreografi.

Förskola och förskoleklass

Denna vecka har det varit mycket målande och siffror som arbetats med.

Barnen har målat med kulor, vått i vått och gjort ansiktssiluetter. Det är roligt att använda olika tekniker när man målar och barnen vill gärna pröva att göra flera gånger.

Förskoleklass har tränat på ordningstal genom lek och spel. Det svåraste var “sjätte” tyckte de eftersom det inte låter som sex. Förskolan har tränat på siffrornas namn, talföljd och antalsuppfattning genom att spela spel och leka med siffror.

Åk 1-8

En del stora arbeten börjar bli färdiga. En elev har skrivit en jämförande text som är klar, en textförbättrar sin berättelse och en har skrivit om Thailand. I matematiken har det övats en del sannolikhetslära, tankenötter, problemlösningar och kängurumatte.

Vi läser mycket och arbetar med de olika stavningsreglerna i svenska. Vi är i slutspurten när det gäller världsreligionerna.

 

Nästa vecka

Idrott tisdag och torsdag. På tisdag ska vi till stranden och ha idrott så glöm inte gymnastikskor, vattenflaska, solkräm, badkläder och handduk eller sarong.

Vi har skolavslutning på torsdag på storsamlingen, vanlig skoldag på fredag.

 

Ha en riktigt fin helg!

Önskar personalen på sanuk