Skip to content

Veckobrev 20 – Hua Hin

Veckobrev 20 –  Hua Hin

Bild är något som våra elever tycker om att arbeta med och denna vecka har vi både sett och gjort konst. I tisdags var vi till Artist Village, en konstnärsby/museum. Där gick vi först runt och tittade på tavlor, skulpturer och annan konst sedan avslutade vi besöket med en timme i deras ateljé och där fick alla elever välja vad de ville skapa för något. Det blev en blandning av tavlor, skålar, gipsmasker och pennställ. Härligt att se vilken kreativitet det var under vår timme i ateljén!

På bildlektionen lät vi oss inspireras av en Picassokopia vi sett på Artist Village. Alla elever ritade/målade ett ansikte. Se bland bilderna på hemidan vilka fina resultat det blev! Vi pratade också om vem Picasso var och tittade på olika konstverk som han gjort.

Eftersom det är väldigt varmt ute så valde vi att ha idrotten inne denna vecka. Vi prövade på att ha yoga. Några elever hade provat förut men de flesta hade inte prövat tidigare. Många av yogaövningarna har fått namn efter djur så vi prövade att göra hunden, katten och kobran. Vi blev även berg, träd och avslutade med en solhälsning.

I torsdags tackade vi av säsongens sista förskolebarn. Nu har vi ett tappert gäng med skolbarn kvar de sista två veckorna.

Skolan

Våra äldsta elever har gjort matematikprov i slutet av den här veckan och det har gått bra.

De yngsta eleverna har arbetat med SO och Trafik. De har tyckt att det varit jättekul med SO så nästa vecka kommer de att läsa vidare om Sverige och hur vi bor.

Förskolan

Den här veckan har intresset varit bokstäver. Vi har lyssnat på ord och listat ut var i ordet bokstäverna finns, först, sist eller i mitten. Eftersom det är sista veckan för vårt förskolebarn så har vi skrivit om hans tid i Thailand. Mysig stund att sitta och samtala om det.

Nästa vecka:

Återkommer på måndag om thaitema.

Idrott på torsdag men ingen storsamling.

 

Trevlig helg. önskar personalen på Sanuk!