Skip to content

Veckobrev 19 – Koh Lanta

Veckobrev 19 – Koh Lanta

Storylineavslut… oj, vad eleverna kan mycket! En hel marknad som visar på hållbar utveckling har byggts upp och presenterats för hela skolan och inbjudna föräldrar. Framtid det en ser ljus ut! Det känns bra att vi har en yngre generation som verkligen vet hur man ska göra för att ta hand om jordens resurser på ett hållbart sätt.

Förskola, förskoleklass och barnklubb
Kroppen… en fiffig sak! Vad händer med maten när vi äter och hur tar kroppen hand om den? I munnen finns tänderna som är gjorda av kroppens starkaste material, emaljen. Det är i munnen som matspjälkningsprocessen börjar. Där finns också tandtrollen som heter karies. Och vi har också hunnit med att prata om skelettet. Vi har mätt och vägt oss så nu vet vi mycket om vår kropp!

Skolår 1-5
Denna vecka har vi arbetat ihärdigt med vårt Storylinetema. Eleverna hade ”La grande finale” i torsdags på storsamlingen då de agerade guider på sin ”marknad” i storylinerummet. Pirrigt tyckte eleverna. Spännande tyckte föräldrar och äldre elever. Kul avslut och många fina framföranden av de inblandade.

Under veckans gång har de yngre haft diktpresentationer och diktanalys av dikter och bilder. Eleverna har även skrivit nya dikter så som ”Fråga och svar dikter”. Vi fortsätter vidare med vårt arbete och kommer bl.a. skriva ”sinnesdikter” och ”klassdikter”.

De äldre har arbetat med fysik. Vi har läst om atomer och molekyler för att förstå vad som händer när vi eldar upp våra sopor och varför inte allt är bra att elda. Vi avslutade veckan med lite slöjd genom att prova på makramé.

Skolår 6-9
Veckan har varit fylld av flera fysiska aktiviteter. På idrotten har vi dansat Polka. Härligt att se hur dansen får oss att skratta och släppa loss. Några passade på att filma så hemskolorna får se idrottslektionen nästan live. Vi har också gjort en strategiövning som heter General och Spion. I denna övning krävs stor tankeverksamhet, planering och samarbete – men även envishet och att man är beredd på att svettas en del. De äldsta eleverna har även haft simning på schemat som har filmats och skickats hem.

Nästa vecka
Sanuk-final på onsdag. Alla föräldrar är inbjudna. Vi kommer att ha olika happenings och aktiviteter. Vi avslutar dagen med bad och lek i poolen tillsammans och en gemensam lunch på skolan. Sanuk-finalen är mellan kl 08.30-12.00. Varmt välkomna!

Ha en skön helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Önskar Personalen på Sanuk