Skip to content

Veckobrev 17 – Koh Lanta

Veckobrev 17 – Koh Lanta

Vi har haft thaitema under veckan, där halva skolan hade batik och halva skolan åkte på besök till Butterfly Garden. Båda aktiviteterna var mycket uppskattade.

I onsdags hade alla elever i år 1-9 idrott tillsammans på stranden. Det var en elev i år 7 som hade planerat och höll i lektionen, där vi spelade brännboll och hade dragkamp. Det är roligt att se hur fina och uppmuntrande alla elever är mot varandra. Bra kämpat av alla!

På torsdagens storsamling bjöd vi in föräldrar till en tipspromenad. Alla elever hade skrivit varsin fråga som handlade om dem själva och Thailand. När alla hade gått rundan samlades vi i salan där eleverna fick redovisa sitt rätta svar.

Nästa vecka kommer vi att få besök av Children of the Forest. Alla föräldrar och syskon är hjärtligt välkomna att komma till stranden på onsdag, ca kl. 12.30 för att delta i våra aktiviteter. Ca kl. 13.30 kommer vi att ha ”langen går” på skolgården med alla skänkta saker som ska lastas på den lastbil barnen kommer med. Alla ni som fortfarande har saker att skänka tänk på att göra det senast på måndag.

Då det är så väldigt varmt nu har vi pratat med eleverna om att det är viktigt att de dricker mer än vad de brukar och att det är bra att de har med sig någon vätskeersättning som de kan ta under dagen. De kommer också att få vara inne på rasterna om de vill det.

Förskolan

Just nu pågår fantastiska lekar på lomaa, alla barnen deltar i samma lek och det är en fantastisk gemenskap. De leker familjelekar, kull, katten är lat och många, många fler. På torsdagens tipspromenad med föräldrarna var barnen ivriga att visa sina föräldrar “sina” frågor. Spännande också att se om föräldrarna gissade rätt.

År 1-3

Eleverna har skrivit berättelser under veckan. Vi har pratat om att det är viktigt med början, mitten och slut och att berättelsen har en röd tråd. Vi har även pratat om hur man använder talstreck. Det är härligt att se vilken skrivlust eleverna har! De hjälper varandra och vill gärna veta hur ord stavas. Vi har också arbetat en del gemensamt med problemlösning i matten.

År 4-5

Fler och fler elever har med sig sina i-pads och använder dessa i sitt lärande. Ur-skola har många lärorika program som exempelvis Geografens testamente såväl Sverige som Norden. Elevspel används också flitigt liksom att lyssna på olika engelska sagor på Storylineonline.

År 6-9

Den här veckan har jobbet som vanligt varit varierande. En elev har jobbat mycket med teknik under veckan. Han har utifrån den teori han lärt sig, gjort en ritning och byggt en bil med gummibandsmotor av en petflaska. Övriga elever har bland annat arbetat med universum, tiopotenser, cirklar och skrivit arbetsprotokoll i textilslöjd.

Hoppas att ni får en fin helg önskar personalen på Sanuk