Skip to content

Veckobrev 16 – Koh Lanta

Veckobrev 16 – Koh Lanta

Det var spännande att träffas igen efter lovet och höra hur alla firat Songkran, det thailändska nyåret. Både stora och små hade deltagit i det stora vattenkriget och haft riktigt roligt! Ännu en speciell dag att minnas resten av livet…

Förskolan
Vi började med att berätta hur vi firat Songkran. Sedan har veckan dominerats av påsken. Varför firar vi påsk, egentligen? Vi kom fram till att det inte bara har att göra med påskharen och godis, utan om en man som hette Jesus. Vi har påskpysslat och fantasin har flödat. Många olika kycklingar har blivit skapade. Vi har även pratat om att det finns skelett och muskler i kroppen och vad de har för uppgift.

Skolår 1-5
Vi har haft idrott tillsammans med de äldre eleverna på skolan. Vi lekte olika slags samarbetslekar. Vi avslutade med ett svalkande dopp i havet respektive poolen.
Påsken står för dörren och vi har uppmärksammat detta med ytterligare lite påskpyssel. Vi har även fått fint besök av några påskkärringar (både stora och små). Vi har uppmärksammat att våren är på väg där hemma i Sverige. Vi har jämfört klimatet mellan Sverige och Thailand. Vi har även läst och samtalat om våren och skrivit faktatexter. Eleverna har också ritat vårbilder.
Nästa vecka kommer vi att arbeta med dikter. Vi kommer att läsa och analysera olika slags dikter. Vad är en dikt? Hur gör man en dikt? Varför skriver man dikter? Eleverna kommer också att skriva egna dikter och illustruera till dessa.

Skolår 6-9
Även de äldre eleverna har haft fokus på påsken denna vecka. Vi har jämfört påsken med andra högtider som muslimerna och buddisterna har. Flera av eleverna har arbetat med att göra en konstanalys och Picassos målningar har framförallt målats av och tolkats. Intressanta elevtolkningar har verkligen vuxit fram och diskuterats.

Niorna har haft nationella prov i matematik och vi håller tummarna för att de har lyckats framgångsrikt. Nästa vecka fortsätter de nationella proven för niorna.
I fredags så avslutade vi dagen med lite påskpyssel, fina påskkaniner gjordes som ni kan pryda hemmen med.

Vi önskar er alla en trevlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Önskar Personalen på Sanuk