Skip to content

Veckobrev 16 – Hua Hin

Veckobrev 16 – Hua Hin

Utvilade elever mötte vi denna vecka på måndag morgon. Det har varit skönt med påsklov. Eleverna som redan gått hos oss sedan tidigare har under vårt svenska påsklov firat Song Kran som är det thailändska nyåret. Det firas med ett ordentligt vattenkrig. Det har också börjat några nya elever veckan före påsklovet och en elev denna vecka. Vi inväntar ännu fler elever.

Vi har haft en del namnlekar på samlingarna, för att så snabbt som möjligt lära känna varandra och kunna tilltala varandra vid namn. På storsamlingen så presenterade vi oss för varandra i samband med en rörelse sen hade vi en namntävling, vilket faktiskt föräldrarna vann, bra jobbat!

På idrotten har vi tränat bollteknik med fotboll och haft match. Vi har också haft ett svettigt tabatapass.

Vårt thaitema har bestått av blomstermandala. Vi samlade olika färglada blommor och en del gröna blad som växer på vår skolgård och utanför. Vi lade symmetriska mönster av blommorna och bladen på golvet och målade sedan av dessa mönster med vattenfärg.

Mandala kommer ursprungligen från Indien. Att måla och färglägga mandala är en form av meditation som ger oss sinnesfrid och lugn.

Nästa vecka:

Idrott: Tisdagens idrott är inställd då vi ska iväg på thatema.

Alla elever och barn kommer ombytta i idrottskläder på torsdags morgon och har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm inte badkläder, solkräm och vattenflaska plus idrottskor.

ThaitemaPå tisdag ska vi iväg på en matlagningskurs till soi 51. Vi blir upphämtade på skolan 09.00 och är tillbaka ca 13.00. Alla skoleleverna kommer att ha en matlagningskurs och förskolan kommer till oss på soi 51 klockan 11.30 och äter det skoleleverna lagat.

Förskola och förskoleklass

Denna vecka har det varit mycket konstruktionslekar. Det har byggts kojor med stolar och saronger där de äldre barnen har bjudits in på rasterna. Kojan har inretts med hemmagjorda datorer, ipads, tv-apparater och mycket annat. De har byggt olika farkoster med lego som de sedan har byggt banor till av kaplastavar både på golv och väggar. Legofarkosterna har utsatts för mycket stora påfrestningar och många har gått sönder, vi lever i farliga tiden nu ” i farkostarnas värld”.

Åk 1-6

Vi har satt igång och arbetat med religion denna vecka. Vi lär oss grunderna om våra fem världsreligioner. Spännande att Abraham är stamfadern till alla som tillhör judemdomen, kristendomen och islam. Kan det verkligen vara så? Ja, kanske, men vi tycker olika!

Det har också skrivits en hel del. Vi tränar på att skriva spännande berättelser. Inför det tränar vi på att planera en berättelse. Vilka är huvudpersonerna/ huvudpersonen, i vilken miljö ska berättelsen utspela sig i, vilket är det största problemet (det som gör en berättelse spännande) och hur ska den sluta = problemet löser sig.

Ett par elever i åk 4 och 5 har arbetat med läran om magneter och experimenterat en del. De yngre eleverna har arbetat med enheterna mm, cm, dm och m och mätt kors och tvärs.

 

 Tack för en rolig vecka!

 

Önskar personalen på Sanuk