Skip to content

Veckobrev 16 – Hua Hin

Veckobrev 16 – Hua Hin

En hel del mat har vi ätit denna vecka och det har varit riktigt gott. I tisdags var vi iväg på en matlagningskurs där vi lagade Tom ka gai, Paneng, Pad Thai och till efterrätt så gjorde vi Sticky rice med mango och söt kokosmjölk. Tom ka gai är kyckling, grönsaker och kokosmjölk, Paneng är röd curry i kokosmjölk och thaibasilika (som smakar lite lakrits). Pad Thai är en nudelrätt som innehåller groddar, kyckling, ägg och grönsaker. Sticky rice är ris som kokas på ett speciellt sätt så det blir riktigt klibbigt. Eleverna och barnen var otroligt duktiga och stolta när de bjöd oss pedagoger på all vällagad mat.

På storsamlingen så hade vi alltså fokus på thailändsk mat och eleverna berättade om vad det lagat. Vi gav också föräldrarna en liten språkkurs så de fick lära sig bra fraser som de kan använda när de går på restaurang här i Thailand.

Annars har vi fortsatt med veckans kompis och fler och fler får alla rätt på kompisquizen, bra lyssnat! Veckan avslutades med en korlekslek, där vi tävlade om att ta sig runt bland en cirkel av stolar. Ibland fick vi sitta i varandras knä.

Vi har haft idrott ute en dag denna vecka även fast det varit så varmt. Vi lekte en lek som heter “skattjakten”. Två stycken skyddar skatten och de andra samlar. De som skyddar skatten kan ta skattsamlarna och om man inte skyddar den skatt som samlats in kan andra skattsamlare ta den. Roligt och svettigt. Vi avslutade med vattenpolo och fruktstund.

Nästa vecka:

Vi har idrott både på tisdag och torsdag. Glöm ej att era barn ska komma med idrottskläder på sig på morgonen så packa ner vanliga kläder som ombyte. Badkläder varje dag om vi behöver svalka oss.

Åk 1-8

Laborationsrapporter har övats i veckan. Vad händer när man blandar citronsyra, bakpulver och vatten och håller lösningen över ett ljus, utan att spilla? Experimentet kallas “Brandsläckaren”. Dikter, sagor och myter har lästs och tolkats. Dubbelt, häften, tredjedelar, sjättedelar…har varit svårt att jobba med för de yngsta, men det tar sig med övning och envishet.

Läsförståelse har vi också arbetat med och vi tispar alla föräldrar, läs lite varje dag med era barn och samtala om det ni läst. Då lär sig barnen berättandets konst, att förstå vad de läst med en djupare innebörd, större ordförråd och begreppsutveckling, läsa mellan raderna och att reflektera över texter och mycket mycket mer.

Förskola/ Förskoleklass

Förskolan och förskoleklassen har denna vecka arbetat med bokstaven X och att hitta ord som stavas med X var inte det lättaste, vi kom på 5 ord… kanske kan ni se hur många ord ni kommer på där hemma?

Nu har vi tagit fram Ipaden och arbetat med begreppen fler och färre och det var riktigt roligt, framförallt efter att vi tillsammans fått guldmedalj 🙂 på nomp.se så arbetade vi praktiskt med färre och fler pennor. Då det är väldigt varmt nu så har byggt koja inomhus i svalkan och badat mycket i poolen.

Ha en riktigt skön helg!

Önskar personalen på Sanuk