Veckobrev 16 – Hua Hin

Song Kran har firats med dunder och brak i måndags. Vi började med en vanlig skoldag men efter lunch så förberedde vi oss inför det stora vattenkriget. Song Kran är dagen då det thailändska nya året startar. Vi tackar för allt vatten vi har fått och all mat vi fått från hav och sjöar. Vi ber om ursäkt för att vi har smutsat ner. Alla häller vatten på varandra och smörjer in varandra med en tvålkräm för att gå in i det nya året ren och lycklig.

Vi Sanukare gick ner till stan i Kao Takiab. Det var inte lätt att ta sig igenom gatorna då det stod folk i alla hörn med vattenpistoler, slangar och hinkar och sprutade vatten på oss. Vi hade stora vattenpistoler med oss och sköt på alla vi såg.

Vi hade idrott både i tisdags och torsdags. Tisdagens idrott bestod av styrketräning. Nästan alla hade träningsvärk på onsdagen och torsdagen så det var skönt med en mjuk och uppvärmande cirkelträning under torsdagen.

Vi har tittat på nyheter på morgonsamlingen men även testat ansiktsmassage med sköna penslar. Flera av eleverna hade aldrig testat att ta massage eller ge massage. Innan vi ger massage frågar vi om vi får ge den. Den som ger massage tackar efteråt för att den fått ge massage. Samtidigt som vi gav massage berättade vi en stafettsaga. Det var en fröjd att få lyssna på elevernas sagor, vilken härlig fantasi de har.

Skolan och förskolan

Denna vecka har det börjat tre nya elever så nu har vi en full skolklass på skolan. Våra elever som gått länge har längtat efter att de nya ska börja, det är alltid roligt med nya kompisar. Åk 8 har arbetat med fysik i veckan – värme, ett passande ämne i värmeböljan. De har också arbetat med sannolikhetslära. Åk 6 har haft matematikprov på hela årets kurs, det gick mycket bra. De yngre eleverna har skrivit olika texter och även arbetat med subtraktion och jämna och udda tal.

 

Väl möt, ses nästa vecka,önskar pedagogerna på Sanuk!