Veckobrev 13 – Huay Yang

“Nu är det slut för i år, klapp klapp. Tack och adjö för i år, klapp klapp. Tänk vad året gick fort och vad mycket vi gjort men nu är det slut för i år, klapp klapp”. Nu är det dags att stänga igen skolan för denna säsong. I onsdags hade vi avslutning på Sea restaruant/beach. Vi åt pannkakor och hade femkamp. Vi avslutade med en mysig samling på stranden där alla blev avtackade.

Idrotten denna veckan har varit “Röris”. Då rör vi oss till ett program med musik, där det ingår uppvärmning, snabbhet, lugn och vila. Efteråt bad i poolen, där vi hoppat med och i rockringar och lekt kull.

Förskolan

Måndagen började som vanligt med lite avslappning. Denna gången lästes det en massagesaga och barnen fick både ge och ta massage. I veckan har vi testat att måla med pastellkritor och vattenfärg, så det har blivit många fina teckningar igen! De olika byggena/skapelserna fortsätter. Tillsammans med några av skolbarnen byggs det hus, flygplan och gubbar av lego, plus-plus och kulbanor. Barnen inspireras av varandra, hjälper varandra och visar varandra hur man bygger olika saker. Väldigt kul att se samspelet och fokuseringen bland dem när de är inne i sina byggen! Varje dag läser vi en stund tillsammans, och på torsdagssamling fick vi återigen lyssna på en fabel.

År 1-5

Veckan har ägnats mest åt att göra klart uppgifter och packa i hop alla saker.

Vi har tränat på att skriva labbrapporter, genomföra och använda kemins begrepp, modell och teorier för att beskriva och förklara kemiska/fysiska samband i samhället, naturen. Lgr – 11, 2. …Kemi/fysik. På samlingarna har fortsatt att läsa fabler och pratat om vad fabeln ville lära oss.

Vi har även tagit reda på vad som kan händer om man blir stucken av en geting och vad man ska göra om det händer.

På återseende nästa läsår!

Pop kan mai!

Trevlig sommar önskar Personalen på Sanuk