Veckobrev 12 – Koh Lanta

Denna vecka gjorde förskolebarnen besök hos munkarna på templet i Saladan. Vi åkte dit med vår skolchaufför Eik i vår skolbuss. Väl framme möttes vi av munken som hälsade oss välkomna. Efter att ha samtalat med honom, överlämnade vi våra gåvor. Vilka upplevelser dessa utflykter ger och så goa samtal de ger tillsammans med barnen. Det är underbart att få ta del av deras kloka tankar och funderingar kring livets stora och små frågor.

Att hoppa hopprep har varit populärt i veckan. Nu när temperaturen blivit varmare, har det varit skönt med lekar i salan. Extra roligt blir det ju när skolbarnen kommer ut på rast och hjälper till att veva och är med och hoppar. Det är riktigt gott och roligt att se hur de små och stora på skolan leker och umgås tillsammans. För många är det en ny upplevelse att vara tillsamman från treåringar till ungdomar. Åldersgränserna suddas ut på ett unikt sätt och vi ser hur mycket de lär sig av varandra och att bemöta kompisar i olika åldrar.

Samlingar/grundskolan
Vi kickstartade veckan med Marie ledande lite Friskis och Svettis med melodifestivallåtar och rörelser. På tisdagens samling var det dags att gnugga geniknölarna genom ett levande memory. Under onsdagens samling kollade vi på Lilla Aktuellt. Det gäller att hålla kolla på vad som händer runt om i världen. Vi har haft en varm vecka som slog nog slog alla värmerekord i onsdags då det även var ett inplanerat strömavbrott på ön. Vi gjorde det bästa av situationen och eleverna jobbade på bra och koncentrerat ända fram till lunchen. Efter lunchen gav vi oss iväg till stranden för lek och idrott. Bra jobbat samtliga!

Skolår 1-3
Nu har alla presenterat sina ”Sweet shops” på vår engelskalektion. Lite pirrigt tyckte de flesta men vi hjälptes åt och tillslut tyckte alla att det var roligt och vi genomförde enklare presentationer på engelska. Nästa vecka kommer vi att arbeta med något så passande som ”At the beach”. På svenskan har vi talat om hur berättelser skrivs. Att en berättelse ska följa en röd tråd så att det är lätt att följa med i handlingen. Vi har också övat på att skriva en text med; en början, ett mitt och ett slut. Vi fortsätter detta arbete med att läsa poesi och vi kommer även att få öva på att skriva dikter.

Skolår 3-5
Det har varit en varm vecka och det har varit skönt att gå in i våra svala klassrum och arbeta. Vi har fortsatt vårt skrivprojekt med att gestalta något i våra texter. Det gäller att få fart på fantasin så att våra berättelser fångar läsaren.  Flera elever har haft matteprov och resultaten ser bra ut. Det blir mycket matematikprat i rummet och lösningarna på problemen kommer från många olika håll.

Skolår 6-9
Som alltid en vecka fylld av massa hårt plugg. Eleverna jobbar på med sina planeringar. Några har även genomfört engelska nationella prov. Måndagens idrott satte elevernas kondition på prov – de fick springa intervaller 5 x 800 meter, och kolla av pulsen.

Inför nästa vecka: Som vanligt är ni varmt välkomna till torsdagens storsamling och föräldrafika!

Hoppas att ni alla får en härlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Önskar Personalen på Sanuk