Skip to content

Veckobrev 12 – Hua Hin

Veckobrev 12 – Hua Hin

Vi började veckan med penselmassage till lugn musik. En härlig start på måndagen!

Vi uppmärksammade Internationella Downs syndromdagen 21/3, mer känd som Rockasockornadagen, med samtal om att olika är lika bra. Dock lite brist på sockor i detta land, så vi tog den traditionella fotbilden med rockande flipflop istället.

Veckans idrott har bjudit på två helt nya aktiviteter nämligen fotboll på 94: ans plan och orientering i närområdet. Det var roligt att spela fotboll på en konstgräsplan med stora fotbollsmål, givetvis spelade vi i blandade åldrar.

Orienteringen blev lyckad, det gällde för den äldre klassen att i smågrupper hitta kontroller i stadsmiljö. För de yngre eleverna gick de tillsammans i en stor grupp och fick sätta fingret på kartan när pedagogen sa till. Mycket uppskattat men även mycket varmt.

På storsamlingen fick föräldrarna kämpa för att hänga med barnen i favoritleken General och spion.

Vi avslutade veckan med danssamling och därefter bild, då det gällde att måla av skolans olika fruktträd. Det finns ju både banan, mango, jackfruit, tamarind och kokokspalm att välja på.

Förskola/Förskoleklass

Vi är tillbaka i ursprungsformen med 3-6 år tillsammans från och med denna vecka. Vi trivs så bra i vårt lilla hus så vi stannar där ett tag till.

Det har varit full fart med bygglek, charader, sagor och kojbygge för alla. De äldre har dessutom jobbat med bokstav D och tränat på att skriva en egen saga.

I onsdags tog vi fram allt som fanns i skaparväg och alla fick göra akvarium med simmande fiskar och vågiga hav.

År 1-3

Det har varit en spännande vecka med mycket uteaktiviteter i värmen, förutom idrotten så har vi även lekt lekar, målat av träd och dansat utomhus. Eleverna har blivit väldigt duktiga på att “tanka” med vatten hela tiden så att de inte blir trötta eller yra.

Eleverna har fått respons från Mange Träskdotter att det inte blev någon skövling av mangroveträsket till förmån för utbyggnad av odling av jätteräkor, hotell eller golfbana. Byggnadsnämnden var mycket imponerade av elevernas modeller och insåg hur viktigt det är för framtida generationer med en god miljö och fungerande ekosystem.

Det är även individuella planeringar som hela tiden rullar. Det har bl a handlat om bondgården, den analoga klockan, årstidernas variationer och läsförståelse.

År 4-9

I veckan har våra nior skrivit sista nationella provet för i år, i matematik. Det har varit nervösa men fokuserade elever som har suttit och räknat i flera timmar. De har även jobbat vidare i andra ämnen, med energi i fysik och kärlekstema i engelska.

I sjuan förbereder en elev sig inför ett prov i franska medan en annan har skrivit ett reportage om en riktig ormfångare i Hua Hin och en tredje har börjat ett arbete om hållbar utveckling i SO.

I de lägre årskurserna jobbar vi vidare med medeltiden och Vasatiden i SO, med väder och vatten i NO och med procent i matematik.

Nästa vecka

Idrott

Tis: Alla har idrott

Tor:  Ingen idrott- lekar istället på storsamlingen och äggmålning

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och ha med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Trevlig helg på er alla!

 

Önskar personalen på Sanuk