Skip to content

Veckobrev 11 – Hua Hin

Veckobrev 11 – Hua Hin

Elefantens dag i måndags firade vi genom att diskutera elefanternas situation i världen och skapa elefanter med olika bildtekniker. Allt det fina som eleverna tillverkade visade vi för föräldrarna på vernissage på storsamlingen. Uppskattat av både barn och föräldrar.

På samlingarna har de yngre tränat samarbete med en fallskärm och haft massage, de äldre har haft värderingsövningar och yoga.

På idrotten i tisdags hade vi arobics. Eleverna var så duktiga även om det var lite klurigt för vissa med koordinationen. I torsdags hade vi stafetter; kortleksstafett, tärningsstafett och ärtpåse på huvudet. Det var verkligen varmt så vi försökte vara i skuggan så mycket som möjligt.

F-åk 3

Förskolebarnen har arbetat med alfabetet och hemliga ord. Det är spännande hur man kan leka och göra roliga saker med bokstäver.

Vi har arbetat med mönster och symmetri. Barnen har fått leta mönster och symmetri ute på skolgården som vi fotograferade och redovisade för varandra. De har tillverkat armband med vackra mönster och målat symmetribilder där bara ena halvan var målad. Så intresserade och nyfikna de är av ny kunskap!

Under veckan har vi tittat på filmer som handlar om våra fyra årstider. Vi har diskuterat vad som händer i naturen under de olika årstiderna. Djurens och växternas olika strategier för att överleva och fortplanta sig. Vi avslutade veckan med att måla körsbärsträd.

Engelskan handlade också om årstiderna. Vi lärde oss vad årstiderna heter på engelska. Sen lekte vi fyra hörn med en årstid i varje hörn, vi sa olika ord på engelska och barnen fick ställa sig på den årstiden som de förknippade med ordet. Många klocka motiveringar fick vi ta del av.

Vi har arbetat med läsförståelse på alla möjliga sätt den här veckan.

Åk 4-8

De äldre eleverna jobbar på som vanligt. Det är många bollar i luften samtidigt, Sveriges ekonomi, jordbrukets utveckling, bråk och decimaltal mm.

Övrigt

På tisdag kommer skolbarnen att åka till Artist Village. Skoldagen avslutas där så vi vill att eleverna blir hämtade där istället för på skolan. Vi kommer att dela ut lappar på måndag med mer information.

Ha en varm och härlig helg!

Pedagogerna på Sanuk