Skip to content

Veckobrev 11 – Hua Hin

Veckobrev 11 – Hua Hin

Vi har på storsamlingen tackat av sex elever, nu märks det att det är lågsäsong och det blir färre elever, men nya är på väg in som tur är. Föräldrarna fick även vara med på en lek som heter giftasleken där det skrattades i massor. Veckans thaiteman har varit utflykt till mangroveträsket där vi fått uppleva helt underbar natur. Vi har fått lära oss att Mangroweträdet drar till sig mycket koldioxid och att det är förödande för miljön att skövla och avverka dessa träd. Vi såg en hel del djur där ockå, bland annat flera vackra fåglar, varaner och krabbor med lysande blå ögon. Några av djuren som är så viktiga för den biologiska mångfalden.Vi har också forskat om Magrowe och skrivit fakta i våra thaiböcker.

Nyheter har också setts denna vecka och det vinnande bidraget från melodifestivalen har spelats varm, det har diskuteras rättigheter och skyldigheter om jämställdhet osv och om surfplattor/mobiler innan läggdags…

Nästa vecka

Idrott för alla både tisdag och torsdag så kom ombytta och klara till samlingen! Glöm ej badkläder och handduk eller sarong.

Förskolan, förskoleklass och barnklubb

Veckans bokstav har varit P och vi har tillverkat fina bokstäver i saltdeg. Vi har gjort ”kul – teckningar” dvs vi målade genom att rulla spelkulor i färger. Leken ”Gubben/gumman i lådan” var en ny rolig lek som vi lekt både en och två gånger denna vecka 🙂

Åk 1-4

Det har jobbats med rymden och nyheter i åk 1-4. Åk 3 har övat inför nationella prov. Eleverna har även gjort film i programmet iMovie, redovisat om de fem världsreligionerna, läst och skrivit i massor. Ännu en lärorik och härlig vecka!

Åk  5-8

Denna vecka har vi haft lite sammanställningar. Mitterminsomdömen har kommit och vi har kollat upp så att vi har allt inlämnat. Spanskan försöker vi bli klara med. Alex Dogboy skall analyseras.

Ska vi äta kött eller inte? Vi har hittat argument för varför vi inte ska äta kött i alla fall. Källkritik,vad är det och hur gör man för att vara källkritisk? Geografihäftet är klart, äntligen och intensivläsning av franska pågår. Skönlitterär bok på engelskan läses också. En vecka tog det att läsa ut en hel bok på engelska, bra jobbat! Bokrecension skall snart skrivas. Jämförelser mellan Malmö med New York görs också, likehter och skillnader mellan till exempel skolor och byggnader.

 

Ha en skön helg!

Önskar personalen på Sanuk