Skip to content

Veckobrev 10 – Koh Lanta

Veckobrev 10 – Koh Lanta

Den här veckan har vi haft en alldeles vanlig härlig Sanuk-vecka. Det är många elever som har slutat och många som har börjat. Eleverna har, som alltid, varit glada, positiva och arbetat flitigt. Vi har startat upp nya thaispråksgrupper och haft thaitema. Vi har dessutom haft två körövningar. De elever som vill och kan får gärna komma till Thaimout ikväll, fredag, kl. 19.30 och vara med och uppträda på säsongens sista Allsång.

Förskolan

Den här veckan har leken och kreativiteten flödat i förskolegrupperna. Det har varit spännande lekar där vi har åkt moppe till Lanta mart och åkt flygplan till Thailand. I leken skriver vi packlistor och fixar egna pass. Fantastiskt att se hur inbjudande grupperna är just nu och leker över gränserna. Longstay barnen har varit på thaiboxning och övriga barn har varit i mangrove.

Förskoleklass

I tisdags provade vi på thaiboxning, med många olika övningar. Det var jättekul. I onsdags åkte våra longstaybarn på utflykt till mangrove. Vi åkte longtail och upplevde naturen, vi såg vinkarkrabbor och apor på nära håll. Vi har format båtar av lera, för att sedan se hur många bath de klarade av innan de sjönk.Oj, vilken aktivitet.

År 1-3

Eleverna har under veckan arbetat mycket med matte. Det har varit multiplikationstabeller, huvudräkning, uppställning och mellanled. På idrotten har vi varit på stranden och lekt lekar och spelat brännboll.

År 3-6

En inblick i vårt svenskarbete får ni här; instruerande och argumenterande texter arbetas det flitigt med liksom fabler, läsning i skönlitterära böcker, faktatexter, sambandsord, särskrivning och olika lässtrategier.

År 6-9

Den här veckan har varit sista veckan för den ena 6-9 gruppen. Det har inneburit en massa hårt arbete med att göra klart alla kvarvarande arbeten på planeringarna. Från och med nästa vecka är vi åter igen alltså bara en äldregrupp på skolan. Sofia distans eleverna har nu gått in i den nationella provperioden. Under nästkommande fem veckor kommer de skriva samtliga nationella prov i kärnämnena. Först ut i torsdags var engelska läs- och hörförståelse.

Trevlig helg önskar personalen på Sanuk