Veckobrev 10 – Huay Yang

Hela skolan har prövat på det vackra hantverket batik. Vi har knutit snören på vita klädesplagg och doppat klädknytena i grytor med batikfärg. Efter 45 minuter i grytan och därefter sköljning förvandlades kläderna till vackra batikkläder. Barnen var spända av förväntan när de klippte upp sina knutar och fick se mönstret som skapats.Vilket fint resultat!

Barnen som inte tidigare hade varit och besökt ett tempel denna säsong åkte iväg och gav munkarna gåvor och blev välsignade.

På idrotten har F-2 haft yoga och fallskärmslek tillsammans. De äldsta har kört leken “spion och general, pepparkakskull och andra samarbetslekar.

Vi avslutade fredagen med sångkort tillsammans. Vilken skönsång!

På storsamlingen 8.30 på torsdag v. 11 är ni alla hjärtligt välkomna till en Sanukdag!

En halvdag med tävlingar och glada skratt tillsammans med ert barn. Det är såklart frivilligt att medverka. Bär gärna lättsamma kläder att röra sig i. Föräldrar kan köpa fika och barnen får pannkaka.

Idrott

Förskolan kommer att ha fallskärmslek och musik. Skolelevernas idrott utgår pga Sanukdagen.

Thaitema måndag

Vi uppmärksammar elefantens nationaldag på skolan.

Barnklubb/förskola/förskoleklass

Denna vecka har vi fokuserat på leken. Inomhus har det varit mycket bilar och garagebyggen med kaplastavar. Utomhus har det också varit bilar i fokus och även mycket vattenlek.

Vi är väldigt kreativa och nästan varje dag har vi pysslat. Det har blivit kaniner, askar, pärlplattor och maskeradmasker.

Det är viktigt att läsa för våra barn och varje dag har vi minst en lässtund och eftersom vi arbetar med rim nu så är det rimböcker som gäller.

Blöja- slöja och rumpa- strumpa är populära rim!

Förskoleklassen arbetar på med läs och skrivträning i skolhuset.

Åk 1-2

Läsfixarna har vi fokus på, både på högläsning och i tystläsningen. Barnen känner nu väl till Spågumman, Detektiven och Konstnären. Be gärna era barn berätta om dem! Vi lär oss om världen, bland annat om Sydamerika och Nordamerika och såklart samlas även fakta om Thailand. Vi beskriver våra händelsefulla dagar i dagböckerna och tränar skrivning genom att maila hem till klasserna i Sverige.

Åk 3-9

Förutom allt arbete med egna planeringar har vi även jobbat med geografi- Norden. Vi har med hjälp av kartor undersökt och blivit säkrare på namngeografi. Vi har också denna vecka arbetat mycket med matte på olika nivåer. Vi har tittat på “flippar “ om bland annat procenträkning. Många har också läst böcker både på svenska och engelska samt svarat på frågor.

 

Tack för en spännande vecka!

 

Vänliga hälsningar, personalen på Sanuk