Skip to content

Veckobrev 10 – Huay Yang

 

Veckobrev 10 – Huay Yang

Morgonsamling

Ännu en underbar skolvecka är slut. Väldigt många pratar just nu om hur fort tiden har gått och att vi inte vill lämna Paradiset! Under veckan har vi tagit emot tre fina killar som vi är glada att få ha här ända till skolan stänger för säsongen! Under samlingarna denna vecka har det varit mycket fokus på RAR. Vi har haft värderingsövningar och även på storsamlingen lekte vi lekar som handlade om RAR.

Idrotten

I tisdags var det lagom varmt för att vara i vår ”idrottshall”. Vi hade styrketräning för både armar och ben. Alla jobbade mycket bra! Det märktes dagen efter då flera elever kom och sa att det hade träningsvärk : ) Vi avslutade med att kasta vattenballonger för att träna smidighet. Det är inte lätt att ta emot en ballong full med vatten utan att den går sönder! Sedan var det dags för ett dopp i havet. Surfbrädorna kommer ofta till användning!

 
Förskolan

Vi har fått en judoinstruktör i föräldragruppen. Han erbjöd sina tjänster och vi nappade direkt. Så barnen fick lära sig vad judo står för, att det inte är en kampsport, hur man hälsar, hur man faller rätt och sen en fasthållning. Vi höll till på stranden, så de som inte ville delta hela tiden passade på att fånga in krabbor, rita vägar i sanden mm. Alla var så nöjda med det de valt.

Vi har även läst extra mycket böcker denna vecka, på barnens initiativ. Suttit tillsammans och diskuterat och funderat kring texter, bilder och egna känslor. Mycket givande för oss alla.

En härlig utflykt till akvariet och Ao Manao hade vi i onsdags. Matat apor också, till mångas förtjusning. En del badade, andra handlade souvenirer till bra priser. En lyckad dag helt enkelt. 

 

1-9:an

Det är stor variation i arbetet i klassen och det är väldigt stimulerande. I t.ex. matten gör vi allt från att träna siffran 8 till avancerade uträkningar av volymer och skala. En elev har också tränat på gamla Nationella Prov i matematik.

I svenska arbetas det med bokstäver och läsförståelse. Att skriva berättelser är en bra övning då det går att avläsa hur bra eleverna behärskar det svenska språket. Det är också bra att träna sin fantasi! En elev gör ett bildspel om minoritetsspråk i Sverige. En viktig del i svenskan är att läsa skönlitterära böcker och reflektera över dem. Det behöver jag sällan tjata om!   

I So arbetas det med tankekartor, för att sedan kunna skriva en egen text. Några andra arbetsområden är Stenåldern och Buddhismen.

Vi har under veckan varit på ett studiebesök till akvariet utanför Prachuap och besökt Ao Manao, där vi tittade på ”glasögonapor och badade i den underbara viken där. Alla hade en mycket trevlig dag! Besöket på akvariet inspirerade oss till att måla fiskar under torsdagen. Det blev många vackra fiskar!

Ha en riktigt skön helg!

Hälsningar Ulla och Katarina

Sanuk Huay Yang