Skip to content

Veckobrev 10 – Hua Hin

Veckobrev 10 – Hua Hin

Thaitemat den här veckan var knytbatik. Barnen hade med sig något vitt så som en t-shirt, ett linne eller ett örngott. De fick knyta hårda knutar med snöre och efter det färgade vi sakerna. Barnen fick välja mellan grön och orange färg. Resultat blev kanon! Alla barn var supernöjda.

På idrotten spelade vi korgboll alla tillsammans. Vi blev inspirerade av vårt besök på thaiskolan förra veckan där vi fick delta en liten stund på deras idrottslektion när de spelade korgboll. Roligt att se barnen kämpa, samspela och lyssna på våra uppmaningar för att utveckla spelet hela tiden.

På samlingarna den här veckan har vi haft ansiktsmassage, lekt samarbetslekar, tittat på Lilla Aktuellt Skola, läst dilemma saga, sjungit och tränat på thai.

Vi avlutade veckan med Sanukspelen för att fira 10-års jubileum. Det blev en fantastisk dag och alla kämpade tillsammans. Som avslutning på dagen kom pannkaksvagnen, vilken succé! Vi tackar alla barn och föräldrar för engagemanget!

 

Förskola/Förskoleklass

Barnen har byggt med lego, plusplus och spelat spel. Det har målats mycket, barnen älskar verkligen att skapa med färg. Sagoläsning är också populärt.

Varje vecka har vi veckans pyssel som även de yngre skolbarnen får ta del av. Den här veckan har vi målat fina mönster med hjälp av linjal på papptallrikar. Inte helt enkelt att dra raka streck!

 

Skola

Den här veckan har Frida vår lärarstudent arbetat med vattnets kretslopp och vattnets former med de yngre barnen. Alltid kul med experiment och undersökningar.

Därutöver har eleverna arbetat flitigt med sina egna planeringar. Det har arbetats med evolutionen, människokroppen, medeltiden, frihetstiden, solsystemet, algebra, geometri, synonymer, läsförståelse… och en hel del annat! Oj, vilken härlig blandning av kunskaper som hämtas in varje vecka här på Sanuk!

 

Återigen ett stort tack till alla som deltog i Sanukspelen!

Pedagogerna på Sanuk