Skip to content

Vecka 04 – Huay Yang

Veckobrev Huay Yang v 4

 

Ännu en fantastisk vecka har nu gått och den har gett oss nya erfarenheter, vi har alla fått hjälpa till mer än vanligt med städning och matbestyren eftersom miss Am har varit borta.

Elevernas skolarbete 

Den här veckan har präglats av mycket skolarbete. De flesta har hittat en bra arbetslunk och vi hinner med mycket. En del av de äldre blir tvungna att arbeta lite hemma också för att ”ligga i fas” med sin klass hemma. Förutom det enskilda skolarbetet så har vi pratat och skrivit om Buddismen

De yngre avslutade förra veckan med Göra klart tid. Vi har också arbetat en hel del med Eget Arbete under denna vecka dvs. sådant eleverna haft med sig från sina skolor.  Vårt gemensamma arbete har bestått av att tala om, titta på, måla och skriva om kokospalmen. Detta som en liten förberedelse inför vårt besök på en kokosplantage men också för att de elever som inte hinner med det besöket ska få lite med sig hem.  

I tisdags så spelade vi doppboll på stranden och som medverkande i spelet kan jag intyga att det är riktigt ansträngande att spela doppboll i värme och med sand under fötterna. Stafetter roade vi oss också med och det var en del elever som visade sig vara riktigt snabba i krabbgång.

Sångstunden i onsdags var den bästa hittills. De sjöng som en riktig barnkör, det var kul!

Studiebesök

Dog Rescue Center besöktes i onsdags och vi vill tacka alla snälla föräldrar som ställer upp och kör med era moppar så att vi kan göra sådana här spontana besök.  När barnen kom tillbaka till skolan fick de skriva om sitt besök och den berättelsen kommer ni att återfinna i deras thaiböcker som de får när de åker hem. Alla är välkomna att besöka centret när det passar. Det går också bra att skänka mat eller pengar till verksamheten.

På rasten i onsdags så förvandlades vårt klassrum till massagesalong. Det var riktigt trevligt!

Vi har tränat på färgerna igen, och de börjar att sitta nu.  

Idag, torsdag, fick vi efterlängtad hjälp av en vikarie som verkar mycket duktig!!

Nästa vecka:

Kom ihåg att skolan är stängd på fredag den 3/2.

Golf på tisdag morgon för: Victor B, Alva, Wilma, Victor M, Wille. Vi hoppas att ni kan lämna era barn på ranchen och sedan köra dem till skolan.

Ny elev på måndag: Arvid Wikander 9 år

Elever som slutar på torsdag:  Linus, Maya, Nova, Bella, Robin Sjödin

 Ulla och Anneli

 

Tempelbladet vecka 4   

Vilket härligt gäng! Barnen har en fin sammanhållning och tar hand om varandra på ett bra sätt. Roligt att se! Vi har ju en stor spridning på åldrar…

Vår fina maid miss Am har tyvärr varit borta den här veckan då hennes pojke har blivit allvarligt sjuk. Vi hoppas att hon snart är tillbaka.

I tisdags fick barnen skapa fritt med våra nya flaskfärger. Det var uppskattat. Bilderna sitter på väggen i förskolan.

Besöket på Dogs rescue center var en positiv upplevelse!

Lugna vågor på havet i veckan gjorde vår idrottslektion till en skön badstund. Barnen är lyhörda och uppmärksamma på oss pedagoger när vi är i badet och det känns bra.

Vi arbetar vidare med siffror, frukter och några färger på Thai.

Vi ”forskar” vidare kring sjöhästen.

På storsamlingen tog vi avsked av fina Emelie. Lycka till i Sverige!

Vi ser fram emot en ny händelserik vecka!

Kirsi o Kerstin

PS. Kom ihåg att skicka med barnen ett litet förmiddagsfika inför munkceremonin på fredag. Den beräknas börja kl.10.30 och hålla på i ca 2 timmar.