Skip to content

Veckobrev v. 41 Kamala

Veckobrev v. 41 Kamala

Hej

Oj vad veckorna bara swishar förbi och det kanske beror på att tiden går fort när man har roligt.

F-9

Vi börjar veckorna med lite avslappning på måndagsmorgonens samling. Det kan vara bra att verkligen kunna slappna av ibland och eleverna blir bättre på det för varje tillfälle.

I tisdags hade vi en teoretisk idrottslektion och diskuterade hur man kunde göra för att minska riskerna för skador vid fysisk aktivitet och det märks att de äldre eleverna redan har lite koll på det. Under den lektionen tittade vi också på en film om hur man i vatten bogserar en person som inte är vid medvetande. Under torsdagens idrottspass där vi hade simning testade vi det på riktigt. Eleverna fick till och med dyka ner och plocka upp en person som låg på botten innan de bogserade. 

I onsdags välkomnade vi en ny elev till skolan och det är alltid lika roligt!

På storsamlingen hade vi en 3-hörnövning som är en del i vårt RAR-arbete. Respekt för andra, Ansvar för sina handlingar och Respekt för sig själv. I övningen tränade vi på att tänka efter vad vi själva tycker och även uttrycka det. Många kloka tankar från både elever och föräldrar. 

Thaitemat med fruktsallad rann lite ut i sanden när vi blev lite överraskade med en stor smarrig “svensk” gräddtårta men vi skar i alla fall upp lite frukt som tillbehör. 

Bilder från veckan hittar ni här.

 

Nästa vecka(V.41)

Idrott

Idrott tisdag: Se info under thaitema.

På torsdagens idrott kommer vi få besök av Erica som kör ett anpassat X-fitpass med eleverna och det kommer garanterat bli svettigt. Glöm ej vattenflaska, ombyte och ordentliga skor.

Thaitema

Till veckan har vi thaitemat djungel och ska ut på en vandring. Vi samlas 8.30 strax ovanför Kamala Hills estate. Karta till platsen hittar ni här. Till vandringen är det viktigt att ha med ordentliga skor, vattenflaska samt att man har haft på sig lite myggmedel. Det kommer troligtvis bli varmt och säkert svettigt så man ska också ha med sig ombyte och handduk så att man kan duscha av sig på skolan efteråt. Vi kommer att stanna till vid ett “vattenfall” under vandringen så det kan dyka upp möjlighet att svalka sig för den som vill. Som vanligt när vi ska iväg från skolan så ska vi ha på våra Sanuk-tröjor.  

 

Trevlig helg önskar personalen på Sanuk!