Skip to content

Veckobrev 39 – Phuket

Veckobrev 39 – Phuket

Den här veckan har vi fortsatt med olika lekar och övningar i morgonsamlingarna för att lära känna varandra ännu bättre. Vi har gjort en massagesaga som gav barnen en skön start på morgonen, med Kims lek tränade vi vårt minne. Barnen har också fått göra egna lekar i samlingarna vilket uppskattas väldigt mycket av både vuxna och barn.

Thai lär vi oss varje dag, hälsningsfraser,veckodagar, färger men denna vecka även siffror på thai.

Idrott utövade vi i parken som ligger bredvid stranden. Vi gick hela vägen ner till parken vilken blev en bra uppvärmning inför lektionen. Vi tränade start från startblock (startblocken gjorde vi själva av två påsar fyllda med blöt sand), 60m löpning, längdhopp,samt kulstötning. Vi var noga med tekniken och övade flera gånger så att tekniken skulle bli rätt.

På torsdag hade vi uppvärmning med ”sköna moves” från Friskis & Svettis röris program.

Även denna torsdag fick föräldrarna möjlighet att delta i storsamlingen och fika efteråt.

I bild  tog vi tomma vattenflaskor som vi  skar till fina ”vaser” som vi sedan målade i olika vackra mönster och färger.

Åk 1-5

Vi fortsätter räkna matte, öva grammatik i engelska samt ha små diskussioner på engelska.

Eleverna har väldigt goda kunskaper i talspråket i engelskan.

I svenska skriver vi allt från veckans bokstav, till tankekartor samt jobbar vidare med rubrik, inledning, etc.

På torsdagen åkte alla till Swedish Bakery för att delta i ”kyrkkaffet”. Prästen Erik mötte oss där och barnen fick ställa sina frågor ang religion till honom och berätta om sina funderingar kring det nya landet mm.

Vi fortsätter att bygga på vårt samhälle på väggen utanför klassrummet. Den här veckan har vi kikat lite på de olika religionerna.Vi fortsätter att diskutera familjen, skolan och religionen.

Åk 6-9

 Finns allemansrätten i Thailand? Det var en av uppgifterna eleverna fick under veckan.

Friidrotten är filmad och inskickad till lärarna på Sofia distans i Sverige.Har man sin idrottslärare i Sverige är dokumentation A och O. Vi har också lärt oss att värmen tar på krafterna och det går åt mycket dricksvatten på våra idrottspass.

Vad finns det för likheter mellan islam och kristendomen? Vad är det för mening med livet? Vad händer efter döden? Det är några av frågorna vi ställde till vår präst Erik. Han gav oss en del finurliga svar som vi tar med oss tillbaka som underlag för fortsatta diskussioner. Den svenska fikan som serverades efteråt uppskattade vi enormt mycket. Den gav oss välbehövlig energi till eftermiddagen då vi gjorde våra simtest.

Nästa vecka

På tisdag åker vi tuktuk till templet i Kamala och besöker munkarna. Eleverna kommer att ge gåvor som skolan köper in.

Kom ihåg att ta på Sanuk T-shirten redan på morgonen.

På storsamlingen är alla föräldrar välkomna att lära sig göra blomsterband tillsammans med sina barn. Vår maid Khun Pa har en otrolig kunskap om att skapa blomsterkreationer och delar gärna med sig av denna.Varmt välkomna!

 Tänk på att smörja in barnen med solkräm redan på morgonen.

Trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk