Veckobrev v. 5 – Koh Lanta 

 

Varmt och härligt har vi det och svenska vinterstormar känns väldigt avlägsna just nu. Men även på Lanta tränger sig en anna verklighet på ibland med exempelvis Covid och även andra sjukdomar. Tänk på att ha en fortsatt god handhygien, handhälsa inte utan att tvätta händerna eller sprita efteråt. Använd munskyddet så som myndigheterna angett i offentliga sammanhang, när ni åker motorcykel eller tuk tuk och utgå från att även milda symtom kan indikera  covid och ta ett självtest om du eller någon i din närhet har symtom så har vi goda möjligheter att hålla ner smittspridningen till ett minimum. 

Den gångna veckan har vi firat det kinesiska nyåret och lärt oss mer om det.

Ha en fin helg och en härlig kommande vecka.

/Rektorn (Johannes)

Förskolan Looma och Chang

Vi har denna veckan arbetat med Kinesiska nyåret. Vi har gjort drakar och röda lyktor i papper. Vi har också berättat sagan om de 12 olika djuren i Zodiaken. Kapten Enöga kom på besök och vi hjälper honom att hitta sitt sjörövarskepp och sin dotter SjörövarStina. Vi gör egna kikare och tittade på stranden om vi kan se dem.En flaskpost har vi också skickat iväg kanske får vi svar…

Nåck, Gåbb, Boo

Vi har också arbetat med det Kinesiska nyåret, där vi har vävt in alla skolämnen. På idrotten hade vi vattengympa och lekte favoritleken spindelnätet. Vi har även tackat av en del elever och det är alltid så sorgligt att säga farväl till dem.

 

Hua Hin, Krabi

Vi välkomnar Molly och Melissa som gjort sin första vecka hos oss. 

Genom att spela teater har vi lärt oss om de tolv djuren som ingår i kinesiska kalendern. Vi har även läst om varje djurs egenskaper och vilket djur vi själva är. Alla fick vika var sitt rött kuvert, där vi fick in vikteknik och följa instruktioner. 

Vi har jobbat med olika genre. Vissa har arbetat med argumenterande text, andra med återberättande text. 

Tabellträning övar vi på för fullt. 

Varje dag startar vi med tyst läsning. Övrigt kör vi lektioner med energi, skoj, plugg och fokus. På rasterna har kortspelandet tagit fart. 

 

Bangkok, Surathani

Det har tyvärr varit en märklig vecka med sjukdom bland både elever och lärare och eleverna har fått träffa två vikarier under delar av veckan: Helena och Lola. Vi hoppas att alla är tillbaka i skolan snart. Eleverna har arbetat med det kinesiska nyåret och vilket årsdjur de är födda i. Förutom detta så har det arbetats med allt från svenska ordklasser till algebra och spanska verb. Några elever har genomfört matteprov och andra har haft textilslöjd. På idrotten spelade vi rollfotboll.