Skip to content

Veckobrev v. 35 2022 – koh Lanta

Veckobrev v. 35 – Koh Lanta   

 

Den här veckan har bjudit på både sol och regn, som det är så här års i södra Thailand. Vi har haft hela två thaiteman – först har vi lärt oss att vika  handdukar som man gör på olika boenden och hotell här. Kanske har ni fått en snygg handduks-svan där hemma? Mr. Nui har också varit här och lärt oss hur man pojar, förstadiet till att kunna göra fire show i framtiden!  

Barnen i Boo och Looma var till stranden, skrev sina namn och tog fina hoppbilder. Passa på att titta på bilderna som sitter utanför klassrummen!

Idag är det pannkaksbuffe klockan 12.30 på Malee Highlands, Trevlig helg och på snart återseende på måndag klockan 08.30

Nästa vecka hälsar vi en ny elev välkommen till gruppen i Boo!

Förskolan Looma 

Vi har varit mycket tillsammans med F-3 i Boo den här veckan. Vi har jobbat med siffror, bokstäver, byggt och gjort många rörelselekar tillsammans. På onsdagen hade vi idrott på stranden och bad i skolpoolen-härligt. Detta kommer vi göra varje onsdag framöver. Vi får många olika tillfällen att öva på engelska, vilket är toppenbra inför framtiden.

F-3 Boo

Den här veckan har vi verkligen kommit igång med skolarbetet. På matematiklektionerna har alla har jobbat på i sina matteböcker och utöver det har vi tillsammans jobbat med talfamiljer men i olika svårighetsgrad. (Talfamilj är t.ex. talet 5 som delas på olika sätt, 2+3=5, 3+2=5, 5-2=3 och 5-3=2.) Vi har även spelat yatzy i lag. I svenska har vi läst en text tillsammans om att resa och arbetat med orden, skrivit om våra familjer och mycket mer.

Alla barn i Boo har nu fått sin första läsläxa. Läs instruktionen och läs sedan läxan tillsammans. Nästa torsdag vill jag att de tar med sig boken och läser upp för mig. Då får de även en ny läxa. 

Bangkok/Sofia Distans och Krabi/Hermods

Här har vi nu kommit igång ordentligt och det har visat sig att man INTE kan hoppa över att göra alla uppgifter INNAN man gör själva inlämningsuppgiften. Alltså, alla elever ska följa instruktionerna i plattformen till punkt och pricka och ta del av föreläsningar och texter i den ordning de ligger där, innan man börjar med inlämningsuppgiften. Annars lär man sig inget. Vi vill också att alla elever kommer i tid 08.30 varje morgon och stannar till  skolan slutar 14.00 eller 16.00 varje dag förutom fredagar. 

IDROTT: De dagar eleverna har idrott ska de komma ombytta till bad/ och idrottskläder redan på morgonen. Packa ner sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efteråt, man behöver inte ha skor. Alla behöver också ha druckit en vätskeersättning hemma på morgonen den dag man ska ha idrott.

Idrott och pool på onsdagar:  Årskurs 1-3 rum Boo 

Idrott och pool på onsdagar: Årskurs 7-9 rum Bangkok

Bilder från verksamheten hittar ni  genom att gilla och följa oss på Facebook Svenska Skolan Thailand

och  Instagram  sanuksvenskaskolanthailand

Checka gärna in hos oss på Fb, gilla och dela våra inlägg på sociala medier.

Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-skol

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Vi samlar också in kläder mm till barn på Koh Lanta, denna insamling hanteras sedan vidare  av Cozy Restaurant.

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2023.

 

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen, simskolan eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er alla en trevlig helg och vi ses igen på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk