Skip to content

Veckobrev v. 41 – koh Lanta

Veckobrev v. 41 – Koh Lanta   

 

Vi har haft en intensiv vecka! Nya elever och lärare har hälsats välkomna in i gemenskapen och alla kom snabbt igång med arbete och gemensamma aktiviteter. Vi konstaterar att vi har rika möjligheter till språkutveckling inte bara på svenska utan också på norska, finska, engelska och thai-vilken skatt! Skolan har varit på Lanta Noi och friterat kakor och år 4-9 fick en rejäl genomkörare av Amelia på Lanta Workout på idrotten, det var riktigt svettigt och jobbigt. Föräldrarna har kommit igång med att planera disco, förslagsvis nu på fredag om en vecka, den 21 oktober, vi hoppas få mer information om det under kommande vecka.

Nästa vecka kommer der fler nya barn till Gåbb och Looma-det blir kul!

Ha en fin helg och vi ses nästa vecka, kom gärna några minuter tidigare  eftersom samlingen börjar prick halv 9 och då ska alla barn ha lämnat vattenflaskor, och väskor vid klassrummet, sitta på plats i salan och alla föräldrar ska ha lämnat skolgården.

Förskolan Loma      

Vi jobbar med siffror varje dag, sjunger sånger på thai och svenska, målar, lyssnar på sagor och självklart ägnar vi mycket tid åt att leka. Favoritlekarna är fortfarande mamma, pappa, barn och att göra allt möjligt som har med vatten att göra. Det är så bra att ni skickar med många ombyten…

Nya förskolläraren Åsa är på plats och vi har nu bytt några rutiner, t ex äter vi lunch inne i Looma från och med nu. På måndag hälsar vi två nya pojkar välkomna till gemenskapen i  Looma.

 

F-3 tidigare Boo, nu Gåbb

I veckan har vi räddat ännu fler grodyngel från vattenpölen som blivit allt mindre. Några har hunnit få ben men vi undrar vart en del tar vägen..kan det vara fåglar som kalasar på våra yngel? 

Vi har läst om djurens rekord, övat på att beskriva föremål, skrivit saga utifrån bilder som var i fel ordning, gjort bedömningsstöd i matematik och jobbat på i våra böcker. I onsdags hade vi pepparkakskull, bollek och friidrott på idrotten. Vi har även börjat prata om den kommande FN-dagen och ritat flaggor. På fredagen avslutade vi veckan med lite film och fika. 

På måndag hälsar vi två nya elever välkomna till Gåbb!

 

4-6 Hua Hin

Första veckan för mellanstadiet har bjudit på nya bekantskaper och nya erfarenheter. Vi har studerat och haft roligt om vartannat.

Inledningsvis provsmakade vi en nyligen nerfallen kokosnöt och fick en lektion i fysik samtidigt. Vi har lärt oss några fraser på thailändska och spelat en hel del schack på raster och lektionstid. I torsdags tittade vi på både “lilla aktuellt” för svenska nyheter och “supernytt” för norska nyheter för barn. Vi har också hunnit med att arbeta med lite svenska/norska, engelska, No  samt en hel del matematik och också haft väldigt roligt tillsammans.

 

Bangkok/Sofia Distans och Krabi/Hermods

Den här veckan har eleverna fortsatt att arbeta flitigt i sina olika ämnen. Hermodseleverna arbetar just nu med både ett “Research Paper” och en “Literary Analysis” som är slutuppgifter i engelskakurserna. Snart dags för muntliga examinationer! För Sofia Distans-eleverna har det räknats en hel del matematik då det närmar sig prov för både åk 8 och 9. Dessutom har vi läst och diskuterat en hel del om Förintelsen och Gulaglägren som niorna läser om i historia just nu, samt om Imperialismen/Kolonialismen i åk 8. Mycket intressant!

Både Hermods- och Sofia Distanselever hängde med på Amelias Bootcamp-pass i tisdags. Det var en riktig utmaning för oss alla och vi hade dessutom väldigt kul när vi hoppade runt och gjorde olika övningar i sanden!

                                                                                                                                                                                       IDROTT: De dagar eleverna har idrott ska de komma ombytta till bad/ och idrottskläder redan på morgonen. Packa ner sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efteråt, man behöver inte ha skor. Alla behöver också ha druckit en vätskeersättning hemma på morgonen den dag man ska ha idrott.

Idrott och pool på onsdagar:  Årskurs 1-3 rum Gåbb

Idrott och pool på onsdagar: Årskurs 4-6 rum Hua Hin

Idrott och pool på onsdagar: Årskurs 7-9 rum Bangkok

Bilder från verksamheten hittar ni  genom att gilla och följa oss på Facebook Svenska Skolan Thailand

och  Instagram  sanuksvenskaskolanthailand

Checka gärna in hos oss på Fb, gilla och dela våra inlägg på sociala medier.

Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-skol