Skip to content

Veckobrev v. 51 – Koh Lanta

Veckobrev v. 51 – Koh Lanta

Vilken fantastiskt lärorik och rolig hösttermin vi har haft! Nu är det dags för många avsked och även om det gör ont att skiljas har vi med oss all glädje av att ha fått möta varandra. En riktigt god jul och gott nytt år önskar vi alla fina elever och föräldrar.

Vårterminen startar igen på onsdagen den 8 januari då vi hälsar alla gamla och nya elever tillbaka efter jullovet med gemensamt upprop;

  • klockan 08.30 på skolgården för årskurs 1-9
  • klockan 08.30 i rum Tao i poolhuset för förskoleklassen  
  • klockan 08.20 för förskolan i rum Loma och Chang OBS Ny tid

Klockan 09.00 är det information med  rektor Lola för alla nya föräldrar i stora konferensrummet på Southern Lanta, precis bredvid skolan. 

Klockan 10.00 slutar uppropsdagen och alla nya elever kommer sedan att ha inskrivningssamtal enligt schema som anslås på morgonen den 8 januari. 

Vi har vanlig skoldag och vanliga tider från och med torsdag den 9 januari.

TRASH HERO: Varje söndag är det strandstädning klockan 16.00-18.00 med Trash Hero.  Alla insatser är viktiga och varmt välkomna, följ Trash Hero Koh Lanta på Facebook för mer aktuell information. Vi har nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa hos Lola. 

De dagar eleverna har idrott ska de komma ombytta till idrottskläder redan på morgonen. Packa ner sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efteråt. De behöver också ha druckit en vätskeersättning hemma på morgonen den dag de ska ha idrott.

Idrott på måndagar rum Hua Hin, Krabi, Chiang Mai, Ranong och Phuket med lärare Anette, Alexandra, Marianne, Annika och Marie

Idrott på tisdagar rum Nåck, Gåbb,  med lärare Mia och Lovisa

Idrott på onsdagar rum Trang, Bangkok och Surathani med lärare Henrik,  Jakob och Annelie

Idrott på torsdagar rum Boo, Chin Chok och Ling med lärarna Yvette, Anni och Anna J.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

Förskola och Förskoleklass samt barnklubb i rum Looma och Chang 

Vi har arbetat med våra thaiböcker. Målat buddha, svenska och thailändska flaggorna. Gjort korsord och i matte har vi arbetat med vikt. Vi har också tränat på vårt nummer inför julavslutningen. Där vi upprättade med ramsan ”Ankan” på både svenska och thai.

År 1-3 i rum Gåbb och Nåck

Nu är det snart jullov och många elever i våra klasser åker tillbaka till Sverige. Tänk vad mycket de har fått uppleva på den tid de har varit i vår skola. Alla, ja faktiskt alla familjer vi har haft utskrivningssamtal med vill komma tillbaka och det känns ju så underbart.  I dag hade nästan alla elever i skolan en praktisk matematiklektion. De fick tillverka olika föremål av plastpärlor som granar, tomtar och ödlor. Detta var lite svårt i början för många. Men de elever som kunde detta hjälpte de andra. Det var mycket uppskattat så många fortsatta och tillverka olika föremål på rasten sedan.  

 År 3-4-6 i rum Hua Hin, Phuket och Ranong

På idrotten den här veckan hade vi cirkelträning med fyra olika stationer. Vi inledde lektionen med uppvärmning och avslutade med stretch. Vi övar för fullt på vår pjäs som vi kommer att framföra på julavslutningen. 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok, rum Surat Thani och rum Chiang Mai

Det har arbetas hårt med teknikprojekt där eleverna skulle konstruera en bromodell. Dessutom har vi övat till vårt uppträdande och alla har fått utmana sig och tränat på att stå inför publik. Som belöning för hårt studerande arrangerades en volleyboll-turnering med avslutande bad den sista skoldagen. En mycket trevlig och uppskattad tillställning.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Vi samlar också in kläder mm till barn på Koh Lanta, denna insamling hanteras av Cozy.

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er ett trevlig jullov och vi ses på onsdag den 8 januari igen

alla vi som jobbar på Sanuk