Veckobrev v. 47 – Koh Lanta

Nu är vi på den säkra sidan! I torsdags hade vi nämligen tre munkar från templet i Old Town här som välsignade vår skola och alla människor i den. Vi fick delta i shanting (mantra) som är på sanskrit. Då gällde det att lyssna ordentligt då vi sedan skulle upprepa det munken sa. Vi fick möjlighet att vara givmilda då vi alla gav munkarna ris och till sist fick vi en skvätt heligt vatten stänkt över oss som gav oss tur. 

Det är en härlig stämning på vår skola och vi arbetar hela tiden för att levandegöra vårt RAR arbete.

De dagar eleverna har idrott ska de komma ombytta till idrottskläder redan på morgonen. Packa ner sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efteråt. De behöver också ha druckit en vätskeersättning hemma på morgonen den dag de ska ha idrott.

Idrott på måndagar rum Hua Hin,Ranong och Phuket med lärare Anette, Annika och Marie

Idrott på tisdagar rum Nåck och Gåbb med lärare Mia och Lovisa

Idrott på onsdagar rum Bangkok, Surathani och Chiang Mai med lärare Jakob, Annelie och Marianne

Vi har nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa hos Lola. Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

Förskola och Förskoleklass samt barnklubb i rum Looma och Chang 

I veckan har förskolan haft olika lekstationer där barnen får välja aktiviteter. Vi har byggt pärlplattor i alla dess former, byggt kojor, lekt med bilar, spelat King, bowling och UNO. Vi har pratat om vad RAR innebär och betyder. Förskoleklassen  har arbetat med geometriska former, klassificerat och sorterat. Rimmar på olika ljud. Vi har haft gemensam idrott och ukulelespel inne på Looma. Vi avslutade veckan med pooldag!

År 1-3 i rum Gåbb och Nåck

På idrotten hade vi konditionsträning så ett svalkande dopp i poolen efter en hård träning var underbart.  Sedan har vi börjat öva till Lucia. Det kommer vara vara ett luciatåg med elever i blandade åldrar. Mer information om lucia kommer senare. Eleverna fick även massera varandra på en av samlingarna. Det var en härlig stund för både elever och lärare.

 Den här veckan har vi arbetat med origami, symmetri, algoritmer, bokstavsträning samt lärt oss en massa nya thailändska ord.

År 4-6 i rum Hua Hin och Phuket

I onsdags hade hela 4-6:an den fantastiska förmånen att få skrivinspiration av en riktig författare. Caroline Engvall plockade fram skrivglädjen hos oss alla och många ville läsa upp sina texter. Nu kommer vi fortsätta skrivandet för fullt i våra klassrum och med alla tips vi fått om hur man fångar läsaren så ser vi fram emot att sedan få läsa många härliga berättelser.

Fram till jullovet kommer vi att ha idrott på måndagar, vi går direkt efter samlingen så ombytt och klar redan på morgonen är det som gäller. 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok, rum Surathani och rum Chiang Mai

Den här veckan hade vi  idrotten på vår fina strand. Vi delade upp eleverna i två lag och värmde upp med “doppboll”. Sedan introducerade vi leken “General och spion” med fokus på samarbete, rörelse och även taktik. Här gällde det att prata ihop sig och “rädda” sina medspelare om de blev tagna. Lektionen avslutades med ett uppskattat dopp i poolen. 

På vår samling i Stensalan fortsatte vi med värderingsövningar om självkänsla och självförtroende. Eleverna arbetar bra i sina grupper och hittar nya vänner varje vecka. Det spelas både King, bordtennis och fotboll på rasterna, härligt att de är aktiva. 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

 

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk