Skip to content

Veckobrev v. 43 – Koh Lanta

Veckobrev v. 43 – Koh Lanta

Vilka intensiva, lärorika och roliga första veckor på terminen vi har haft! Vi avslutade med ett bild vernissage där eleverna från årskurs ett till nio visade upp sina alster.  Bra jobbat alla elever och lärare, nu får ni ta höstlov v.44 och vi ses igen på måndag den 4 november kl.8.30 i Salan, på skolgården då vi även får träffa många nya Sanuk-kompisar.

Vi har nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa hos Lola. 

 Efter höstlovet har vi idrott på olika dagar, se nedan, eleverna ska komma ombytta och ta med sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efter idrotten. Ta också en vätskeersättning på morgonen varje idrottsdag.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

Förskola och barnklubb i rum Looma 

I veckan har vi fortsatt med andehus som thaitema och även läst och reflekterad över Sidhartas liv. Sidharta som senare blev Buddha efter att han blivit upplyst. Vi har besökt andehuset på Southern Lanta. Funderingar om andar och vad det kan betyda har reflekterats i gruppen. Det har varit sprudlande lek i Loomagruppen och vi har byggt kojor och lekt sjukhuslekar.  Mitt i veckan var vi på stranden och lekte. Vi balanserade på en stor stock som flutit upp från havet och gjorde gympaövningar. Vi avslutade veckan med lek vid poolen.

År 1-3 i rum Gåbb 

Den här veckan har vi uppmärksammat FN-dagen genom att vi tittat på en film och haft intressanta och bra diskussioner om barn i världen. I ämnet bild och lärt oss de varma och kalla färgerna samt arbetat med olika material. I svenska har vi arbetat med adjektiv och motsatsord. Uppställningar “algoritmer” i  addition och subtraktion arbetar många med på matematiken. Det var full fart på idrotten den här veckan med kullekar och hinderbana på stranden med avslutande lek i poolen. På engelskan har vi arbetat med veckans dagar. OBS! Från vecka 45 är det idrott på tisdagar för oss i Gåbb och Nåck. Kom ombytt direkt på morgonen

Läxa: kapitel 9 i Läseboken

År 4-6 i rum Hua Hin 

Den här veckan har vi haft undervisning om varför det är så viktigt att läsa mycket samt vad läsning gör för ordförrådet. Tillsammans ska vi nu i klassen jobba för att utöka vårt ordförråd på olika sätt. Ett sätt är att alla elever har ett bokmärke i sin skönlitterära bok som de antecknar svåra ord på, dessa ord lyfter vi sedan upp i klassen och samtalar om. Alla Longstay-elever har med sig en skönlitterär bok samt en “Läsloggslapp” hem över höstlovet och en uppmaning om att gärna läsa en stund varje dag.   

Vecka 45-51 kommer åk 4-6 ha idrott på måndagar.

På måndag efter lovet är det ingen eftermiddagsundervisning för Longstay-sexorna pga 

inskrivningssamtal för nya elever. Då slutar hela klassen 14.00. 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok

Eleverna i Bangkok har betat av många uppgifter inför lovveckan. Bland annat har det legat fokus på bild, spanska, matte, fysik och företagsekonomi. På idrotten i onsdags övades klädsim, livräddning i vatten och HLR. Utvecklingssamtalen för Bangkok-eleverna är avklarade och eleverna har koll på läget efter mitterminsavstämningen och inför lovet. Vi i årskurs 7-9 fortsätter med idrotten på onsdagarna.

 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

 

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk