Skip to content

Veckobrev v. 42 – Koh Lanta

Veckobrev v. 42 – Koh Lanta

Hejsan! 

Nu har vi avslutat höstens tema här på Sanuk. Eleverna redovisade både muntligt och med en fin utställning av sina texter och bilder. Det blev en rolig och lärorik stund de delade med er föräldrar och med varandra. Jag lärde mig flera nya saker. Eleverna kände sig nöjda och stolta över sig själva. Nu kör vi en vecka till innan vi tar ett välbehövligt höstlov v.44. 

Det varnas för storm i helgen så håll i hatten!

Vi har nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa hos Lola. 

 Fram till höstlovet har vi idrotten varje onsdag morgon, eleverna ska komma ombytta och ta med sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efter idrotten. Ta också en vätskeersättning på morgonen varje onsdag.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

Förskola och barnklubb i rum Looma 

Vi startade upp veckan med lek och aktivitetsstationer. Kojbygge i leksalan och sjukhuslekar har varit av intresse i leken. Loomagänget fortsätter med ukulelespel och musikstunder. Som thaitema hade vi andehus och vi har besökt olika minitempel i närområdet. Vi har skapat djungelblad som vi klippt ut och gjort collage av.. Vi tog en tur till stranden och fotade våra Sanuk hoppbilder. Vi avslutade veckan med lek i poolen.

År 1-3 i rum Gåbb 

Den här veckan har mycket tid varit att skapa de fantastiska bilderna och texterna på djuren. Vi har arbetat med styckeindelning i våra faktatexter. Eleverna har genomfört skolverkets bedömningsstöd i matematik (taluppfattning) och svenska (läsförståelse/ läsa med flyt) och det har gått jättebra, vi pratar mer om det på utvecklingssamtalen framöver. 

Läxa: kapitel 8 i Läseboken

År 4-6 i rum Hua Hin 

Den här veckan har vi avslutat många av våra arbeten och på tisdag nästa vecka blir det ett litet prov på världsreligionerna. Eleverna har själva fått tycka till om provets upplägg och har valt att själva plocka ut 3 viktiga frågor var om olika religioner som sedan kommer på provet. Detta upplägg stämmer väl överens med vårt arbete med att förstå faktatexter där vi ofta använder oss av metoden att göra om styckerubrikerna till frågor. 

Eleverna i Hua Hin har önskat en filmkväll i skolan och har nu bjudit in alla som är 11 år och uppåt att komma till skolan på onsdag klockan 19 .00. Om man vill tar man med eget snacks till filmen. 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok

Eleverna i Bangkok har tagit del av sina mitterminsomdömen, vilket skapat mest lättnad men kanske också lite stress. Sofia Distans har nu avklarat vecka 9 av läsårets 35 veckor, vilket innebär att eleverna har gjort mer än en fjärdedel av läsåret. Utvecklingssamtalen är påbörjade och på det stora hela ser det mycket bra ut. Vi fortsätter med utvecklingssamtalen nästa vecka, målsättningen är att vara klar innan lovet så att eleverna vet hur de ligger till innan det är dags för en veckas välförtjänt ledighet, vecka 44. 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk