Skip to content

Veckobrev v. 41 – Koh Lanta

Veckobrev v. 41 – Koh Lanta

Veckan har varit full av aktiviteter och nya kunskaper för oss alla.  En av våra klasser, Hua Hin åkte i torsdags till Koh Rok med Trash Hero för att vara med i den årliga städningen där. Vi gjorde en kämpainsats och lämnade en grupp mangrove träd rena och fina. Vi plockade rent dem från nät och rep och vi kunde fylla fem säckar med skräp. Det var en skön känsla att verkligen se att vi var med och gjorde skillnad. I onsdags yogade hela skolan och alla gjorde verkligen sitt bästa. Vi lärde oss solhälsning, trädet och  Lotusblomman.

Vi har nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa hos Lola.

 Fram till höstlovet har vi idrotten varje onsdag morgon, eleverna ska komma ombytta och ta med sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efter idrotten. Ta också en vätskeersättning på morgonen varje onsdag.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

Förskola och barnklubb i rum Looma 

Leken sprudlar på Looma och vi har musikstund varje dag då vi spelat ukulele, flöjt, munspel, maracas, och claves. Vi har haft en stranddag och byggt i sanden. När vi hade thaispråk lärde vi oss om  vad olika färger och frukter heter på thai. Veckans thaitema handlade om exotiska frukter då vi smakade och satte ord på våra smaker. Vi lärde oss en sång om frukter på thai. Vi avslutade veckan med poolbad.

År 1-3 i rum Gåbb 

Den här veckan har eleverna verkligen utvecklat sin kreativitet när det gäller djur i Thailand. Vi har forskat, skrivit och målat djur. I matematiken arbetar vi med problemlösning på olika sätt. Där pratar vi om hur viktigt det är att visa hur man tänker när man löser en uppgift och hur viktigt det är att skriva ut i svaret vad som frågas efter. I svenska arbetar vi på olika nivåer från veckans bokstav som är Ee den här veckan till ng-ljudet i stavning.

Läxa: kapitel 7 i Läseboken. Mattepapper med problemlösning 

År 4-6 i rum Hua Hin 

Den här veckan har vi dragit igång med utvecklingssamtalen, tänk att nästan halva terminen redan gått. Nästa vecka avslutar vi våra arbeten i religion och biologi för att börja jobba med geografi och jordens resurser.

Vilken lärorik och fantastisk dag vi hade på Koh Rok i torsdags, eleverna kämpade som riktiga Trash Heroes och vi räddade kanske inte hela världen men åtminstone ett helt träd. Uppskattningsvis plockade vi 10 från Sanuk ihop 7 stora säckar med skräp. Att vi också fick sällskap en bit på ditvägen av en grupp  delfiner var ju en oslagbar upplevelse.  

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok

Denna veckan har sjuorna jobbat med att beskriva utseende i engelskan och lärt sig klockan i spanskan. Eleverna i år 8 har avslutat boken Tio över ett och uppgifterna till den. Niorna har läst in sig på kalla kriget och har jobbat med med att förklara Berlinblockaden och Kubakrisen.

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

 

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk