Skip to content

Veckobrev v. 40 – Koh Lanta

Veckobrev v. 40 – Koh Lanta 

Veckans thaitema gick till ett besök på en risodling. Ett stort gäng åkte iväg och planterade ris tillsammans med den lokala befolkningen på Lanta Noi. Det ger en djupare upplevelse när vi har förmånen att integrera och dela våra aktiviteter med thailändska aktörer. Vi fick några risplantor med oss hem och nu blir det en utmaning att hålla dem vid liv.

Vi har  fått nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa hos Lola. 

Fram till höstlovet har vi idrotten varje onsdag morgon, eleverna ska komma ombytta och ta med sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efter idrotten. Ta också en vätskeersättning på morgonen varje onsdag.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

Förskola och barnklubb i rum Looma I veckan har vi haft gympa med sång och hålligång. Tillsammans med åk 1-3  har vi haft boll-lekar på stranden. Vi har byggt tredimensionellt med pappersremsor och lekt tivoli med våra skapelser med loopingar och andra åkattraktioner. Äntligen kom vi igång med baket av vår lekdeg då vi läste recept och måttade i deciliter och matskedar. Vi har bakat massor av djungeldjur. Vi avslutade veckan med lek i poolen. 

År 1-3 i rum Gåbb Här arbetas det flitigt med den egna veckoplaneringen. I matematiken arbetar vi med  linjer och sträcka, multiplikationstabellerna och uppställningar i addition. I svenska arbetar vi med sammanfattningar,  frågeord och dagbokstexter samt att vi samlar in fakta om olika thailändska djur som vi ska börja skriva om nästa vecka. På idrotten den här veckan hade vi vattenstafett, bollekar och kast med vattenballonger.

Läxa: kapitel 6 i Läseboken. Mattepapper med problemlösning (tänk på de 5 punkterna när du löser problemlösningarna)

År 4-6 i rum Hua Hin 

Nu har eleverna verkligen kommit in i planeringen av det egna arbetet och flitens lampa lyser. I SO:n har vi denna vecka arbetat med Hinduismen och nästa vecka fördjupar vi oss i Buddhismen. Tillsammans tränar vi oss på att läsa faktatexter och plocka ut det viktigaste för att sedan kunna besvara frågor om texten. Vi har pratat studieteknik och hur man kan göra och tänka när man lär sig saker, det kommer vi att fortsätta med för att rusta oss inför högstadiet när texterna blir längre och mer avancerade. 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok

Eleverna i Bangkok har bockat av många uppgifter denna veckan. Det känns skönt för eleverna när de går in på sina regga-konton och ser att antalet gröna pluppar som symboliserar inskickade och bedömda uppgifter blir fler och fler. Eleverna i år 7 har jobbat med första religionsblocket: Bra på att vara människa. Även år 8 har jobbat med religion men då med kristendom och islam. År 9 har bland annat jobbat med genetik i biologin, där slutuppgiften handlade om att resonera kring invel i den svenska vargstammen. Hermods har fokuserat på samhällskunskap och en större inlämning kring massmedier. 

 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

 

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

 

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk