Skip to content

Veckobrev v. 38 – Koh Lanta 

Veckobrev v. 38 – Koh Lanta 

Hejsan! När vi åker iväg på våra thaiteman och hela skolan är med betyder det att åldersspridningen är stor, från 5 till 16 år. Det ställer krav på alla att visa hänsyn och respekt för att vi är olika. Det här gör eleverna så fantastiskt bra att man blir alldeles varm i hjärtat. De äldre förklarar och tar hand om de yngre och ibland får de yngre med de äldre på lek och stoj som man kanske inte skulle gjort utan de yngres draghjälp. Den här veckan var vi på LAW och lärde oss om deras organisation och hur Lanta påverkats av deras arbete. Fråga eleverna så berättar de mer.

Vi har nu också fått våra nya fina Trash Hero flaskor, som finns att köpa hos Lola. 
Fram till höstlovet har vi idrotten varje onsdag morgon, eleverna ska komma ombytta och ta med sarong eller handduk och vanliga kläder att byta om till efter idrotten. Ta också en vätskeersättning på morgonen varje onsdag.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook Svenska Skolan Thailand, vi finns också på Instagram som sanuksvenskaskolanthailand. Även på hemsidan finns det bilder, veckobrevet och annan matnyttig information:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-2019-2020

Förskola och barnklubb i rum Loma

På Looma har vi haft olika lek och aktivitetsstationer. I leken har vi byggt ett Lantasjukhus och vi har haft besök från högstadiet som deltagit i leken.. Vi har haft idrott med åk 1-3 på stranden där vi lekte samarbetslekar och ringlekar. Inspirerade av projektet med ”livets utveckling” har vi collagat Big Bang. Efter vårt thaitema på LAW har vi skapat olika kattmasker. Vi har även haft musik med åk 1-3 och sjungit på engelska. En vecka full av lekinspiration då vi lekt med många olika elever

År 1-3 i rum Gåbb 

Efter uppstarten av temat så har eleverna valt ett djur som de ska forska om. Ni kommer att få läsa mer om Geckoödlor, Kackerlackor, Skorpioner och Lodjur. I engelska har vi arbetat med fraserna: Say a nice thing about a friend och frågan What do you like to do with friends?. Vi fortsätter arbetet med taluppfattning inom subtraktion och addition i matematiken. I svenska skriver vi just nu både berättande texter och faktatexter.

Läxa: kapitel 4 i Läseboken

År 4-6 i rum Hua Hin 

I ämnet svenska den här veckan har sexorna skrivit dikter och femmorna har startat upp ett längre skrivprojekt med berättande text. På matten varvar vi arbetet i matteboken med gemensam problemlösning och den mycket spännande serien Spegelvänd som tar upp olika matematiska områden i varje avsnitt som vi sedan tittar närmare på tillsammans i klassen. 

Engelska glosorna för LongStay-eleverna ligger ute på glosor.eu under sökordet: 123Potatismos. Eleverna har också varsin glosbok där de skriver ner veckans glosor varje måndag. På fredagar har vi glosförhör, men vi har Inga nya engelskaglosor nästa vecka, vi repeterar och förhör de som vi haft hittills, eleverna får en sammanställning på måndag så de kan träna hemma. 

År 7-9 med Sofia Distans och GY Hermods i rum Bangkok 

Veckan har rullat på i bra fart för Bangkok-eleverna. På gymnasiet är det mycket matte och ekonomi som gäller just nu. År 9 har ägnat tid åt att färdigställa det stora välfärdsarbetet och även skrivit nyhetsartiklar på engelska. År 8 har nått slutet av första matteavsnittet och skrivit första matteprovet på Sofia distans. Även år 7 har jobbat klart med välfärd inom SO och dessutom ägnat sig åt att beskriva familjen på spanska, i både tal och skrift. 

Sanuk fortsätter med den ständigt pågående insamlingen av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer om dem: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj 2020.

Vill ni anmäla till ny period, till skolskjutsen eller göra en ändring av tidsperioden i förskolan/skolan: anmäl alltid via hemsidan eller maila till skolkoordinator@svenskaskolanthailand.se

Vi önskar er en trevlig helg och vi ses på måndag 

alla vi som jobbar på Sanuk