Skip to content

Veckobrev v. 35-Koh Lanta

Veckobrev v. 35 – Koh Lanta

I tisdags åkte vi alla tillsammans på årets första thaitema, då vi besökte munkarna och templet i Saladan. Nästa vecka ska vi få en guidad tur hos Lanta Animal Welfare, som gör ett fantastiskt arbete med att ta hand om och bortadoptera, vaccinera och sterilisera hemlösa katter och hundar på ön. Vi utvecklar vårt arbete med att bidra till en hållbar närmiljö och ett ännu grönare Lanta genom bland annat att vara med i trash hero och genom egen återvinning av plast, glas och metall/aluminium i skolan. Vill ni lämna textilier till djuren på Lanta Animal Welfare har vi en röd insamlingstunna på skolgården för det. Vi försöker också minska på matsvinnet och förra veckan kastade vi “bara” 1,4 kg!

Vi fortsätter också så klart med vår ständigt pågående insamling av kläder, skor och leksaker till Children of the Forest, i länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Lämna gärna in påsar med hela och rena kläder och leksaker till oss, vi sorterar och skänker allt i maj.

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand, inom kort kommer också fler bilder på hemsidan.

Åk 1-3

Den här veckan har vi fortsatt vårt arbete med rymden. Vi har läst, tittat på film och lärt oss om olika stjärntecken. På bilden målade vi de vanligaste stjärntecknen som Orion, Karlavagnen och Polstjärnan. På idrotten lekte vi Hela familjen i Thailand och tränade kondition. På musiken sjöng vi på engelska om färgerna.

 Åk 4-5

Den här veckan har vi hunnit komma igång med flera spännande saker. Början av veckan inleddes ett arbete i historia. Fyrorna arbetar med Vikingatiden och femmor med Stormaktstiden. Oj vad vi är glada att vi lever just nu och inte på den tiden. Vi har även hunnit bekanta oss med geografi och vad det är för något. Det kommer så småningom att ta oss till kartkunskap, Sverige och Europa. I matte fortsätter vi med förståelse för stora tal samt problemlösning. Från nästa vecka kommer eleverna få träna på multiplikationstabellerna hemma så att vi på torsdagarna kan köra ett multiplikationsrace. Till varje fredag från den här veckan har barnen engelskaläxa. Ord, läsa text högt för vuxen samt arbetat klart i workbook för just det kapitlet.

 Åk 6-9

Eleverna har fortsatt jobba med sina arbeten och de första uppgifterna har börjat sändas in till deras lärare på Sofia distans. Några har även fått tillbaka insända uppgifter som har blivit bedömda och  betygsatta. Eleverna jobbar utifrån sina planeringar och sina scheman. Det gäller att hela tiden ha koll på sitt arbete och göra justeringar i planeringen så att allt hinns med.

Vi önskar er en trevlig helg och pop kan mai på måndag!