Skip to content

Veckobrev 9 – Koh Lanta

Veckobrev v. 9 – Koh Lanta

Under veckan har vi haft fokus på att förbereda inför vår välgörenhetseftermiddag för “Children of the Forest”. Vi vill tacka alla elever, föräldrar och sponsorer för en fantastiskt väl genomförd eftermiddag. Ett extra tack till Ann Tollqvist och alla föräldrar som ordnat det fina fikabordet. Engagemangent var på topp med jukebox, bingo, spökhus, godishjul, kasta bollar, enarmad bandit osv.

Vill ni skänka kläder, leksaker eller hygienartiklar till organisationen tar vi tacksamt emot det och lämnar sedan allt vi har samlat in under läsåret till de barn och lärare som kommer på besök till oss i början av maj.  I länken kan ni läsa mer: http://childrenoftheforest.org/

Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Barnklubben

I barnklubben har vi pratat om Children of the forest och vad som händer här på torsdag. Vi har gjort fiskar till fiskdammen och även svampat med vattenfärg och stämplat dit fiskar. Bad och lek har vi också hunnit med. Under storsamlingen hade vi massagesaga och sång.

Förskolan och Förskoleklassen

Vi har denna veckan varit på utflykt till Old Town och besökt parken där. En mycket trevlig utflykt med mycket lek både på lekplatsen och i utegymet bredvid.n Inför Cotf-dagen har vi pratat om att dessa barn inte har så mycket saker och pengar och hur vi kan hjälpa dem. Vi har förberett fiskar som vi ska dekorera fiskdammen med, vi har också hämtat upp sand och snäckor.

Åk 1-2

Från att ha varit fyra klasser är vi nu “bara” tre 1-2:or. Det märktes i måndags när vi hade idrott på stranden för vi kunde ha den tillsammans alla. Det blev uppvärmning till en låt från årets mello, är det mellotider så måste vi ju hänga med… Sedan en rolig variant av brännboll med mycket samarbete.

Några har skrivit faktatexter om regnskogen och andra  har pratat om kost, hälsa och träning. Mest spännande har förberedelserna till Cotf varit, vilken kul torsdagseftermiddag!

Åk 2-3

Vi har återigen pratat om en hållbar utveckling och vad det innebär att källsortera, kompostera och äta närproducerad mat. Vi har även kommit igång med ett nytt romanpojekt om den “Magiska dörren”…

I matten har vi repeterat geometriska begrepp som stråle, sträcka, linje samt likheter och skillnader mellan olika geometriska objekt.

I Krabi har vi nu avslutat järnåldern denna vecka. Vi har även fortsatt på våra berättelser och haft en del problemlösning. Arbetet med de egna planeringarna flyter på bra.

Åk 4-5

I åk 4-5 har engagemanget varit enormt kring förberedelserna inför välgörenhetseftermiddagen för “Children of the Forest”. Vi gjorde bingobrickor, rörde ihop massa olika spännande blandningar där man fick både känna, smaka och lukta. Vilken uppfinningsrikedom och bra blev det under eftermiddagen. Under veckan har Trang satt igång ett “barbieprojekt” där vi diskuterar kön, genus, kroppsideal och normer i samhället. Vi har också fortsatt arbetet med Medeltiden och många elever är nyfikna på brott och straff under tidsepoken. Detta kommer vi därför fortsätta med framöver. En elev har i år 4 har gjort  frågesport om demokrati, lagar och regler för sina klasskamrater. Det blev mycket diskuterande omkring frågor och svar.

Åk 6-9  

Vi har jobbat mycket med förberedelser till vårt spökhus, som vi ska ha på torsdagens insamlingsdag för children of the forest.
Det vanlig skoljobbet har kretsat mycket kring NO och teknik. Vi har jobbat både praktiskt och teoretiskt.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!