Skip to content

Veckobrev 5 – Koh Lanta

Veckobrev 5 – Koh Lanta

Veckan har varit fylld med många olika roliga aktiviteter. Vi har haft flera Taiteman som exempelvis Taiboxning, besök på gummiodling på Lanta Noi och tempelbesök. Flera fina bilder finns på detta på vår hemsida. Gå gärna in och titta där:

www.svenskaskolanthailand.se

V. 9 kommer vi att ha vår årliga insamlingsdag till förmån för Children of the Forest. Då kommer vi att behöva hjälp av er föräldrar med att baka och sälja fika. Vi tar dessutom under hela läsåret gärna emot kläder, leksaker och hygienartiklar, om någon vill skänka det. I maj kommer vi få ett besök av ca 50 av barnen och några av deras lärare, i samband med det besöket skänker vi allt som olika familjer har lämnat till oss under läsåret. Här kan ni läsa mer om Children of the Forest:

http://childrenoftheforest.org/

Förskolan och Förskoleklassen

Vi har varit på stranden och lekt lekar, bl.a tunnelkull och pepparkakskull. Vårt thaitema denna veckan var gummiodling och vi var på en fantastisk utflykt till Lanta Noi med Aruna där vi fick se hur de skar i trädet så att det droppade. Vi gick en spännande promenad ända fram till en mangrovegrotta. Veckan avslutades med storsamling i salan där vi dansade tillsammans med alla föräldrar.

Åk 1-2

Vi jobbar på med huvudräkning i form av lekar men även i pappersform. Nöta, nöta, nöta! På idrotten är det full  aktivitet och alla är positiva och sprudlar av energi. Vi leker lekar,  dansar Jenka och Oh Susanna. I poolen tränar vi simning varje onsdag. Vi i Boo har startat ett samarbete med förskolan där 1-2-orna läser egentillverkade sagor för förskolebarnen.

Åk 2-3

Oj vad snabbt den här veckan har sprungit iväg. Vi har arbetat mycket med huvudräkning. Vi kommer att träna addition och subtraktion upp till 20 varje vecka. Vill man träna på addition och subtraktion kan man gå in på www.nomp.se och skaffa ett gratis konto. Där finns möjlighet att träna allt man vill. Vi ber er därhemma att även träna klockan och tidsskillnader lite extra. Veckan har fått avslutas med en bilduppgift där vi tränat på att måla perspektiv. Det blev tulpaner i långa rader. Vackert så det förslår! I Krabi har vi tränat på multiplikationstabeller. Det här bra om detta arbete kan fortsätta även där hemma, då det tar tid att få dem automatiserade. Vi har fortsatt med stenåldern för de som arbetar med forntiden och på engelskan hade vi bingo denna vecka.

Åk 4-5

Under veckan har vi avslutat Vikingatiden i åk 4. Eleverna har gjort jättefina tidslinjer med viktiga händelser på. De har sedan samarbetat kring resonerande texter till de valda händelserna. Vi har gått igenom hur man utvecklar ett svar med underbyggda resonemang. Nu kommer vi att arbeta vidare med Medeltiden. Det blev flera intressanta diskussioner om läkekonsten på den tiden. I åk 5 fortsätter arbetet kring Människokroppen. Vi diskuterar och arbetar också på egen hand. Vi har också arbetat med källkritik, eleverna har fått läsa ett antal tidningsartiklar med olika bakgrund om USA:s nya president. Därefter har vi diskuterat vad som är sant och falskt och hur man kan arbeta källkritiskt med tidningsartiklar.

Åk 6-9

Vi har påbörjat jobbet med muntlig engelska och  konversation. Det vi har jobbat med inledningsvis är att motivera val som till exempel “If I had to choose between making all the beds in my house every day for a year or cleaning all the toilets in school once a week for three months I would prefer to— because…”  eller “If I had to throw away either my mobile phone or my computer I would throw away — because…” och spelat spelet “in other words” där man ska förklara ord för varandra på engelska, såklart. Under idrottslektionerna har vi racketspel. Eleverna provar på tennis, bordtennis och badminton.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!