Skip to content

Veckobrev 47 – Koh Lanta

Veckobrev vecka 47– Koh Lanta

Tiden går fort när man har roligt och på söndag är det redan första advent! På torsdag den 1 december kommer Erik och Anna från svenska kyrkan och har en liten adventssamling med oss på storsamlingen klockan 08.30. De barn som vill sjunga körsång på kyrkans egen adventsgudstjänst den 3 december ska anmäla sig till sin lärare senast på måndag för att hinna öva lite tillsammans med Kantor David Karlsson under veckan.

Julavslutning höstterminen 2016

Höstterminen här på Lanta kommer att avslutas på torsdag kväll den 22 december. Den dagen har vi först vanlig skoldag fram till klockan 14.00, sedan går alla hem en stund för att komma tillbaka till skolan för en gemensam avslutning klockan 18.00. Kanske kommer vi få se eller höra några elever uppträda? Efter avslutningen i skolan går vi tillsammans till Indianen där ytterligare uppträdanden kanske tar vid….På fredagen den 23 december är barn och elever lediga och jullovet kan börja. Skolan startar igen på onsdag den 11 januari med uppropsdag. Förskolan börjar 08.20 och skolan samt förskoleklass börjar 08.30, precis som nu. Uppropsdagen är slut 10.00, då utvecklingssamtal och inskrivningssamtal tar vid.Från och med torsdagen den 12 januari har vi hela skoldagar som vanligt.

Förskolan

Lomaa startade veckan med en utflykt till stranden och Chang lärde känna två nya kompisar. Vi har  haft thaitema Yoga, vi begav oss till Oasis där vi fick prova olika yogaställningar. Vilket var mycket uppskattat och roligt. Torsdagen hade vi storsamling på stranden där visade vi föräldrarna vilka lekar vi leker på förskolan. Sen avslutade vi dagen med miniröris “smultrongympa”.

Förskoleklassen

Denna vecka har vi haft thai tema yoga. Vi besökte Oasis och fick träffa yoga läraren Farah som tog oss ut på en resa med yogan. Vi har varit en del på stranden och lekt lekarna Gammelgäddan, Supermen och Korv med bröd. Vi har även lärt oss en ny matte lek som heter Plupp

Åk 1

Den här veckan har vi fått några nya klasskamrater så då passade vi på med lite namnlekar på idrotten. Vi tittade på lilla aktuellt och diskuterade vad man kan göra på rasterna. I matten har vi tränat på klockan samt udda och jämna tal. Några åkte till Lanta Animal Welfare på studiebesök. Den här veckan har thaispråk 1 och 2 startat. De som redan gått dem får jobba med eget arbete. På slöjden har vi fingervirkat.

Åk 2-3

Den här veckan har vi pratat om hur det kan ha varit att vara barn för 100 år sedan. Vi har tittat på Madicken för att se hur Astrid Lindgren gjorde för att gestalta detta. Därav den lilla läxan barnen fick med sig hem. Att lyssna på äldre barn som läser ger inspiration till fortsatt skrivande. Tack till 4-5:orna! Vi har fortsatt att skriva våra berättande texter i klassrummet. Dessutom har vi fokuserat mycket på lässtrategier och vilka olika strategier som används när man läser olika texter. I matten har vi jobbat med geometriska objekt och byggt figurer bakom varandras ryggar. Vi har även tränat multiplikation med hjälp av sång och rytm. En toppenvecka helt enkelt!!

Åk 4-5

Under veckan har vi startat arbete i historia. Först ut är tidsepoken: Vikingatiden. Eleverna skapar en egen tidslinje och sammanställer viktiga händelser i skrift och bild. Det blev en hel del diskussioner kring plundringen av klostret “Lindisfarne” 793 i Britannien. Under idrottslektionerna har det också varit full fart. I tisdags fick elverna bygga egna parkourbanor i grupper på stranden. Vilken kreativitet som visades upp. Flera småhopp skapades, “sick sack” springande, hopp från olika höjder med parkourkullerbyttor. I torsdags fortsatte vi med crawlteknik. Flera börjar få till ordentliga bensparkar nu.

Åk 6-9

Den här veckan har vi avslutat blocket med simningen på idrotten. Detta gjorde vi genom att öva lite extra på ett nytt simsätt, nämligen crawl. Från och med nästa vecka börjar vi med pardans.
Flera av eleverna har haft prov under veckan, så dom har haft extra mycket att göra. I religionen jobbar många elever med Abrahamsreligionerna, d.v.s. Kristendomen, Judendomen och Islam. I matten är procent det vanligaste arbetsområdet just nu.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!