Skip to content

Veckobrev 40 – Koh Lanta

Veckobrev vecka 40 – Koh Lanta

I veckan har vi varit iväg till mangroveträsket med de yngre barnen, vi blev så lyckliga när vi återigen fick se apor, slamkrypare och kräftor i olika färger. Mangroveskogen är verkligen fascinerande på många sätt, både när det gäller djurlivet och hur skogen växer på vattnet. De äldre eleverna fick göra batiktavlor, flera spännande motiv blev det. Under veckan har vi också kommit fram till slutfasen på vårt slöjd- och teknikprojekt, eleverna sitter nu och gör möbler och annan inredning. De färdiga husen kommer ni få ta del av så småningom. Gå gärna in på vår hemsida och se bilder från veckan: www.svenskaskolanthailand.se

På torsdag den 13 oktober kommer vi att tillverka drillstavar tillsammans på storsamlingen, då är alla föräldrar extra varmt välkomna!

Förskolan

Det är väldigt mycket lek på förskolan nu och alla barnen bjuds in i leken. Huvudtemat på alla lekar har varit resor till olika platser. De bygger tåg och flygplan och ger sig ut på olika äventyr. Vi har varit på stranden under veckan och lekt grupplekar som 1,2,3 röda stjärnan och björnen sover. Sen har barnen byggt härliga sandslott och sandskapelser.

År F-1

Vi har börjat arbeta med berättelseskrivning där vi tänker på att det ska vara en början, mitt, och slut. Att utveckla skrivandet gör vi även när vi redovisar Taitemat. Berättelsen från Mangroveträsket blev fylligare och intressantare att läsa. Den här veckan har fokus legat på att öva på  vår sång som vi framförde med våra hemgjorda instrument.

År 2-3

Efter ett spännande besök i Mangroveträsket tränade vi på att utveckla skrivandet genom att göra en så levande beskrivning av dagen som möjligt. På mattelektionerna har vi arbetat i par med att lösa problem och funderat över rimligheten i svaren. Veckans engelska dominerades av sång och korta dialoger om färger.

År 4-5

Vi har fått sällskap av en till ny grupp med elever i åk 4-5, så nu är vi två grupper med elever i samma åldrar. Vi startade veckan med en gemensam mattelektion på stranden och har därefter har vi haft flera lektioner tillsammans. I longstaygruppen har vi jobbat med religion, magnetism och en massa matte.  Veckans höjdpunkt är fortsatt vår torsdagseftermiddag i teknik/slöjdsalen, där våra nya kompisar också var med.

Åk 6-9

Den här veckan på idrotten har vi gjort beeptestet igen. Det var såklart väldigt jobbigt, men alla elever var nöjda och glada, eftersom de förbättrade sina resultat från förra gången. Flera elever håller på att jobba med musik just nu. I åk 6 har man lärt sig om musik i Afrika och mellanöstern, i åk 7 håller eleverna på och övar på att spela gitarr och sjunga. De ska lära sig att spela två låtar på gitarr, en valfri och ”Tom Doley” och sjunga en valfri låt. Även i årskurs nio är temat sång och spel, men där provar man på fler instrument, till exempel har eleverna spelat piano och bas till låten ”Love is all around”.

Vi önskar er en trevlig helg

 

pop kan mai wan djan!