Skip to content

Veckobrev 37 – Koh Lanta

Veckobrev vecka 37 – Koh Lanta

Vi har sprungit Lantajoggen tillsammans med Lilla svenska skolan i tisdags, och kunde lämna in 3830 bath till Lanta Animal Welfare-bra jobbat alla som var med! Våra elever kämpade jättebra med jogging i olika sträckor. Flera fina bilder från Lantajoggen finns på vår hemsida. Kolla gärna där: www.svenskaskolanthailand.se

Under veckan som varit har vi också haft många roliga samlingar i Salan. Idag till exempel blev det musikquiz som uppmuntrade till allsång både bland elever, pedagoger och föräldrar. Härlig stämning!

Förskolan

Den här veckan startade vi med lek på stranden. Med gemensamma krafter byggde vi ett sandslott med blommor och snäckor. Det är härligt att se hur barnen samarbetar över åldersgränser här på Sanuk. Vi har också startat med röris med förskoleklassen och det har varit en av veckans höjdpunkter. Barnen tycker det är lika roligt att dansa och hoppa som att vila efteråt. Vi har också haft en oväntad besökare på förskolans toalett. Fråga era barn vem det var och vad vi gjorde av den…

År F-1

Den här veckan har vi pratat om årstider, månader och veckodagar. Vår lilla grupp tycker om att diskutera så vi kom in på Big Bang och rymden. Vi har haft mattelektion på stranden då vi laborerade med snäckor kring begreppen dubbelt och hälften.  Vårt husbygge för ettorna fortsätter på tekniken, jättekul tycker alla. Läsningen går framåt och nästa vecka lägger vi in en högre växel!

År 2-3

Vårt fokusområde i svenska är just nu att träna sig på att vara källkritisk. Vi har också kommit igång med att kunna läsa “mellan raderna” i en text. I matten har vi arbetat med geometriska objekt, vilket är både roligt och lite klurigt. Fråga gärna barnen vad som hände i veckans “Lola och Fred”:)

År 4-5

Vi har haft en liten frågesport om oss själva samt lite lek på stranden för att lära känna varandra ännu bättre i gruppen. När det gäller skolarbetet har vi jobbat på i alla våra ämnen. Engagemanget är stort när vi skriver om våra monster och vi fortsätter att gnugga våra hjärnceller med kluringar. En av veckans höjdpunkter var återigen vårt teknik/slöjdprojekt som är mångas favorit.

Åk 6-9

Vi har som vanligt jobbat hårt med våra planeringar och några elever har haft prov under veckan, det händer ganska ofta att någon har prov. De elever som har med sig planering från sina hemskolor har oftare traditionella prov som examination. Sofia Distanseleverna gör för det mesta skriftliga arbeten där de diskuterar och analyserar olika frågeställningar. Ett annat vanligt sätt för dem att redovisa sina kunskaper är genom att spela in en film eller göra en muntlig inspelning, som kallas voicemail.

Vi önskar er en trevlig helg

pop kan mai wan djan!