Skip to content

Veckobrev 20 – Koh Lanta

Veckobrev v. 20 – Koh Lanta

Vilken toppenresa till Krabi vi hade i torsdags, det var så roligt att göra allt detta tillsammans! Vi vandrade uppför jättemånga trappsteg till “den gyllene Buddhan”. Där regnade det rejält men stämningen var på topp! Vi fortsatte ner, väl där åt vi glass och sjöng massa sånger. Vi fick sedan gå in i “Tiger temple”, där fanns det flera Buddhastatyer att titta på samt att vi blev välsignade av munkarna i templet. Vi avslutade denna härliga skolresa med sol och bad i “Emerald pool”.

Nästa vecka har vi många avskedstal och dessa kommer vi att hålla i Salan varje morgon 08.30. På anslagstavlan finns en lista med vilka elever som har sina tal vilken dag.

På torsdag den 25 maj är det dags för skolavslutning på Sanuk. Vi börjar dagen som vanligt 08.30 och vi kommer att äta lunch i skolan.

Klockan 12.00 är alla föräldrar välkomna och då börjar skolavslutningen  med vår musikal. Prästen Erik kommer också och vi  kommer att avsluta skolavslutningen med fika och vernissage.

Skolan tar fortsatt alltid gärna emot barn- och ungdomsböcker till vårt bibliotek, som används flitigt av eleverna.

Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Förskolan

En spännande vecka som startade med leken eremitkräftesmyg. Alla förskolebarnen tyckte det var en toppenlek och extra roligt är det att vara tillsammans med skolan. Vi har också hunnit med en Mattepromenad på stranden där vi arbetade med begreppen tiokompisar, längre än, kortare än och ordningstalen. Veckan avslutades med skolresa till tigertemple i krabi. Tänk om alla förskoleveckor skulle vara såhär!

Åk F-3

Den här veckan har vi fokuserat på att göra klart påbörjade arbeten. Fokus har också legat mycket på att repetera musikalen, som vi ska framföra nästa vecka. Det har varit ett fint fokus på arbeten som ska färdigställas.

Åk 4-5

I 4-5an har vi jobbat vidare med våra deckare. Vi har räknat matte och läst sagor på engelska. Vi har repat på våra nummer i musikalen och gjort kostymer och rekvisita. Mycket kreativt!

Åk 6-9

Under veckan som gått har vi haft lektioner i idrott och hälsa som eleverna önskar. Först ut var mer racketspel! I tisdags “nötte” vi därför grundslagen i bordtennis och badminton. Nästa vecka kör vi tennis.

I övrigt börjar nu alla elever i gruppen bli så gott som klara med alla uppgifter för respektive årskurs på Sofia Distans. De kan blicka tillbaka på en mycket fin insats och kunskapsinhämtning under det snart, gångna, läsåret. Vi fortsätter att träna på vår musikal, gruppen på högstadiet övar på två överraksningsnummer. Missa ej detta, det blir mycket kul vill vi lova!

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!