Skip to content

Veckobrev 18 – Koh Lanta

Veckobrev v. 18 – Koh Lanta

Under tisdagen och onsdagen har vi haft förmånen att få träffa 40 barn och 8 lärare från Children of the Forest. Vi har pratat, lekt, badat och ätit tillsammans. Vi har också lämnat över alla kläder, leksaker och annat som alla Sanukfamiljer lämnat in under hela läsåret. TACK till alla er som har bidragit på olika vis! Dessa möten ger oss alla så mycket och vi har fått varma, viktiga och värdefulla minnen för livet.

Nästa torsdag den 11 maj kommer vi att göra knytbatik tillsammans på storsamlingen 08.30. Då behöver alla ha med sig en vit t-shirt, ett örngott eller något annat vitt bomullstyg att gör sin egen batik på. Vita t-shirts utan tryck finns att köpa på t ex Tesco express, på Seven eleven och i en butik bredvid Faime du loupe på Long beach. Ni kan också gå till Sam, bredvid Black Pearl till vänster i Saladan, och köpa sarongtyg direkt av honom om ni vill göra en batiksarong.

Vi jobbar nu intensivt med att tillsammans ta fram en musikal, som kommer att framföras 12.00 på skolavslutningen torsdagen den 25 maj.

Skolan tar fortsatt alltid gärna emot barn- och ungdomsböcker till vårt bibliotek, som används flitigt av eleverna.

Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Ikväll ser alla elever fram emot discot, som våra engagerade föräldrar har arrangerat-tack Ann Tollqvist för initiativet!

Under vecka 20 planerar vi att göra en skolresa till Tiger tempel och Emerald pool i Krabi, mer info kommer om det.

Förskolan

Den här veckan har det varit full kreativitet i Lomaa. Alla barnen har gjort egna fiskar till musikalen och vi har också gjort en stor gemensam fisk. Vi lyssnar och sjunger mycket disneysånger nu och en favoritsång är Vaiana sången. Förskolebarnen var väldigt stolta och växte flera cm när de under veckan vågade prata thai med barnen från COTF, så härligt att se.

Åk F-3

Den här veckan har vi tittat på film från en bondgård i Sverige. Det känns långt bort men som tur är har ju barnen sett och upplevt delar av det. Vi läser och ska skriva en faktatext om ett djur på gården också. Vi fortsätter träna add och sub inom talområdet 0-20. De här tabellerna ska sitta lika bra som multiplikationstabellerna. Glöm inte bort att lyssna på era barn när de läser, både högläsning och tyst läsning är viktigt för att inte tappa den förmågan. Det är färskvara! I Hua Hin har vi gjort sista rycket med nationella proven, för treorna. I matte fokuserar vi på tabeller och skriftliga räknemetoder och i svenskan har vi tränat på att skriva faktatexter. Barnen har jobbat hårt med sina planeringar den här veckan eftersom vi haft besök.

Åk 4-5

I 4-5an har vi jobbat vidare på vårt teknikprojekt och nu är vi nästan klara! Det har resulterat i riktigt fina (och läskiga) karuseller. Vi har också jobbat med kemi och analyserat resultatet av en kemisk reaktion som vi påbörjade i höstas. Allt går inte supersnabbt utan ibland måste man ha tålamod. Vi har också skrivit vidare på våra deckare.

Åk 6-9

Eleverna i åk 6-9 har under veckan tränat vidare på sina två framträdanden till musikalen. Det har koreograferats danssteg och agerande som passar till valda låtar. Mer kan vi inte säga…..ni får se det fina resultatet på musikalen sen. Eleverna arbetar mycket fokuserat med sina sista arbetsuppgifter för läsåret i klassrummet. “Flitens lampa” lyser verkligen när de gör sina sista prov och inlämningsuppgifter. Vi hinner också titta på nyheter och diskutera innehållet.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!