Skip to content

Veckobrev 11 – Koh Lanta

Veckobrev v. 11 – Koh Lanta

Tiden rusar fram här på Sanuk och vi gör så många roliga och lärorika saker.  I veckan har vi haft nutidskryss tillsammans med föräldrarna. Vi kan konstatera att alla hänger med i vad som händer i världen väldigt bra. Vi har också fått vara med om ett nytt Thaitema som blev väldigt uppskattat för barn i olika åldrar. Vi fick åka och besöka en kvinna i en by på Lanta Noi, i hennes hem fick barnen baka flera olika sorters kakor på Thaivis, en form var finurligt gjord av kokosnöt.

Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Barnklubben

Denna vecka har vi lekt,badat och pysslat och gjort handfiskar. Antalet barn i barnklubben minskar och på Fredag stänger vi i vår befintliga lokal. Barnen som är kvar integreras i förskolegruppen “Chang” och från och med nästa vecka börjar barnklubbsbarnen tillsammans med förskolebarnen klockan 08.20.

Förskolan och Förskoleklassen

Denna veckan har de äldre barnen på  Lomaa och alla förskoleklassbarn  varit på yoga med Kate på Oasis. Chang och förskoleklassen har varit på Lanta Animal Welfare och fick se hur de tar väl hand om sjuka o skadade hundar och katter. Vi har också pratat om många av de andra djuren som finns på Lanta. På våra stranddagar har det grävts sandslott och lekts tåg som gick till Bananen, Bangkok o Sverige. Hemma på förskolan har vi bl.a lekt pomperipossa.

Åk 1-2

På idrottens två pass har det varit fullt ös.  Vi har dansat  jenka och Åh Susanna på stranden. Vi har även tränat bröstsim, ryggsim och att flyta i poolen. Barnen i Boo planerar upp veckans arbete på måndagar och klarar det riktigt bra nu. Barnen i Gåbb har också tränat på att arbeta med egen planering.

Åk 2-3

Som vanligt går veckorna i ett rasande tempo och det är dags för lite info igen. Vi har fått tre nya kompisar i klassen och därför möblerat om i klassrummet. Vi har nu två klassrum att tillgå. Det uppskattas verkligen av barnen. Den här veckan har vi arbetat med förminskning och förstoring. Vi har börjat grotta ned oss i olika stavningsregler och på hur många olika sätt liknande ljud stavas. Förbered er på frågor….

Åk 4-5

Vad veckorna rusar fram när vi har så kul och och lär oss så mycket. I veckan har vi arbetat vidare med “barbieprojekt” i Trang. Där diskuterar vi skala, ideal genus, normer och värden. Vi har också börjat skriva på våra argumenterande texter om djur i fångenskap efter att vi såg filmen “Rädda Willy” i fredags. Vi går igenom vad det är för skillnad på ett “enkelt” resonemang mot ett “utvecklat” resonemang, att man ska tänka i flera led ur olika perspektiv. Vi har också haft friidrott och vattenpolo under idrottslektionerna i veckan.

Åk 6-9

På idrotten den här veckan har vi spelat ultimate frisbee och haft orientering. På orienteringen tränade vi på att sätta ut egna kontroller.
Klassrumsarbetet har som vanligt varit en härlig blandning av många olika ämnen.

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!