Skip to content

Veckobrev 10 – Koh Lanta

Veckobrev v. 10 – Koh Lanta

Under vecka 10 har vi fått undervisning om Trash hero-arbetet på ön och pratat om vad vi kan göra för att bidra till att Koh Lantas miljö blir mer hållbar. Många elever vill säkert köpa återanvändningsbara matlådor till “take away” efter Evas informativa föreläsning för oss i torsdags. Alla kan också tänka på att tacka nej till sugrör och onödiga plastpåsar, för att minska plastanvändandet här. Vi fortsätter arbetet och diskussionerna på skolan om vad vi kan göra mer i rätt riktning.

I övrigt har alla grupper arbetat intensivt och fokuserat med sina planeringar under lektionerna.

Missa inte alla fina bilder från verksamheten, de kan ni hitta på hemsidan:

https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20162017

Fler bilder hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand.

Barnklubben

En ny rolig vecka i barnklubben, vi har lekt, badat i poolen och varit på stranden. Vi har pratat och sjungit om spindlar samt tillverkat några fina exemplar som vi har hängt i ett stort spindelnät.

Förskolan och Förskoleklassen

Denna veckan har det varit utflykt till Mangrove för de barn som inte varit där tidigare. De andra som var kvar hemma gjorde vackra blomstermandalas, som vi sedan både ritade och målade av. På storsamlingen hade vi en mycket uppskattad tipspromenad med frågor om vår verksamhet.

Åk 1-2

Nu har det varit Chin Choks sista vecka här på Koh Lanta. Vi i 1-2:an tillsammans med förskoleklass har haft stafetter, bollekar, tränat på kullerbyttor och att hjula till härlig musik. Vi har följt upp den fantastiska dagen “children of the Forest”. Caroline Engwall har berättat om hur man ska bete sig på internet, vad ska man tänka på i just vår åldersgrupp. Detta är alltid lika uppskattat då hon är fenomenal på att lägga sina föreläsningar på en åldersadekvat nivå. Tack till Caroline!

Åk 2-3

Veckan inleddes med simning under idrottslektionen. Barnen har verkligen utvecklats i sina förmågor i både bröst och ryggsim. Detta har gjort att vi också börjat tränat på crawlteknik. Vi har pratat en hel del om olika inlärningsstilar, hur man kan göra för att hitta viktig information i text samt hur man kan träna sin koncentration. Vi har pratat om vikten av att lära känna sig själv och sin egen inlärningsstil. I matematiken har fokus legat på problemlösning. Eleverna har varit så taggade och vi har fått lyssna på underbara resonemang och lösningsförslag. Vi har helt enkelt haft en toppenvecka, som vanligt.

Åk 4-5

Eleverna är verkligen fantastiska på att ta till sig av metoder för inlärning. De är vetgiriga, nyfikna och intresserade av i stort ett allt vi gör. Vi ser det i många områden hela tiden, men i veckan har vi särskilt uppmärksammat hur duktiga de har blivit på crawlteknik efter flera veckors tränande! Vi fortsätter därför med att ha med oss simglasögon eller cyklop på torsdagar till skolan. De har också fått testa på fjärilsim som en elev i gruppen visade för oss. Vad kul vi hade! I övrigt arbetar vi vidare med våra planeringar. I Trang har vi fått diskutera brott och straff under medeltiden i jämförelse med nutid. Fråga era barn vilka ord som var hemska och som man straffades för att säga under medeltiden. Vi fick många skratt i klassrummet under lektionen.

Åk 6-9

På idrotten den här veckan har vi fortsatt med orientering. I tisdags hade vi pokerorientering, en slags stafett där man samlar “högsta handen” genom att byta spelkort vid varje kontroll. Eleverna som går på Sofia Distans har också hållit i fina cirkelträningsprogram för oss andra. I klassrummen håller vi som vanligt på med allt möjligt, men det har varit mycket spanska. Under veckan har en av grupperna haft gruppdiskussioner kring begreppen självförtroende och självkänsla.   

Vi önskar er en trevlig helg pop kan mai wan djan!