Skip to content

Veckobrev 43 – Koh Lanta

Veckobrev 43 – Koh Lanta

Den här veckan har gått lika fort som alla andra veckor, men man brukar ju säga att” tiden går fort när man har roligt” och roligt är precis vad vi har på Sanuk. Självklart har vi arbetat stenhårt precis som vanligt, men att lära sig nya saker och utveckla nya förmågor är väldigt kul!

Den här veckan har eleverna i åk 1-5 arbetat extra hårt med att färdigställa sitt storylinearbete. För några veckor sedan fick de i uppgift att hjälpa en förvirrad cirkusdirektör att ta hand om alla hans cirkusdjur, eftersom cirkusen hade gått i konkurs. Eleverna hade då ingen, eller liten, kunskap om djuren som fanns på cirkusen. De har dock under de veckor arbetet pågått tagit reda på och lärt sig massor om djuren. Samtidigt har de byggt upp en djurpark där alla djur ska bo. Så nu är eleverna redo att ta hand om djuren!
På torsdagens storsamling redovisades arbetet för övriga elever på skolan och för föräldrarna. Det var en mycket fin redovisning där eleverna presenterade vilka djur de arbetat med, samt guidade besökarna genom djurparken. Besökarna bjöds även på mingel med snacks och juice.

I fredags var det FN-dagen. Detta uppmärksammade förskoleklassen på fredagens samling, genom att ”hissa” FN-flaggan och presentera de fyra grundprinciperna i barnkonventionen.

Förskolan
Denna vecka har vi varit på stranden både onsdag och torsdag. Vi har lekt lekar, haft motorikträning och byggt djurpark i sanden. Efter detta var vi så varma och svettiga att vi som vanligt stannade till vid poolen och svalkade oss.

Hemma på förskolan har vi arbetat vidare med våra bokstäver. Nu var det bokstaven K som vi hittade ord på! Katt, krokodil, Klara, kokosnöt, kaka, finns många att välja på! Vi har också byggt ord. Med glass i ena handen och strut i andra så bygger vi “glasstrut”! Vi har också sjungit, läst sagor och spelat spel.

Åk 1-3
Under veckan har det arbetats mycket intensivt med alla olika ämnen. Alla, även de yngsta eleverna, har nu förstått att arbeta efter sina arbetsplaneringar och det går riktigt bra! Det är fantastiskt så mycket vi hinner när vi organiserar arbetet!

På idrotten hade vi konditionsträning. Det var tufft men alla kämpade på. De yngsta eleverna har jobbat med ord på kroppsdelar i engelskan. På thailektionen har vi skrivit om förra veckans thaitema, yoga, och lärt oss lite av färgerna.
Det stora jobbet var avslutningen på vårt arbete med djurparken. Alla hann bli klara och hade en jättefin presentation för föräldrar och skolkamrater. Det var mysigt att mingla runt och visa upp allt fint eleverna gjort.

Åk 4-5
Vi har arbetat mycket med Storyline och pratat om vilka mål i skolan vi arbetat med. Vi diskuterade om vad ett mål är och vad det betyder att kunna något.  Mattebingo med produkter är inte lätt men bra träning. Vi gjorde också ett multiplikationstest på tid för att vi om tre veckor ska se hur mycket säkrare vi har blivit. Avslutade veckan med att forska om FN och deras arbete.

Åk 6-9
Alla elever har arbetat väldigt flitigt även den här veckan. Vi har inlett vårt andra moment inom området bollsport den här veckan. Idrottslektionen i tisdags ägnade vi åt att lära oss lite fotbollsteori och spela match på stranden. 

Det har gjorts flera examinationer den här veckan, bland annat prov i matematik, fysik och geografi, samt muntlig redovisning i svenska.
Vi har möblerat om i klassrummet den här veckan, så nu tycker alla elever att det är lite mysigare. Vi fortsätter att jobba på att få det ännu trivsammare i vårt klassrum.
Även den här veckan fick vi en trevlig fikastund då vi firade en av eleverna som fyller år på lovet.

Hoppas att alla får ett härligt lov!
Vi ser fram emot att träffa er igen vecka 45.
/Personalen på Sanuk