Skip to content

Veckobrev 18 – Koh Lanta

Veckobrev 18 – Koh Lanta

Äntligen var den här, dagen när alla barn och ungdomar från Children of the Forest skulle komma till oss! Vi har verkligen längtat och sett fram emot att träffa dem.
I onsdags när de kom var våra elever lite spända på hur det skulle gå. Skulle vi kunna prata med varandra och skulle vi kunna förklara stafetterna och lekarna som vi skulle göra tillsammans.Den spänningen släppte ganska snabbt och alla hade en toppenkul dag tillsammans. Stationslekarna gick jättebra, det var allt ifrån att skjuta bandybollar till att bygga torn med kaplastavar och förflytta papperslappar med sugrör.  Även rasten var rolig, eftersom alla fortsatte att göra saker tillsammans, det spelades bland annat fotboll och hoppades rep.
I torsdags träffades vi igen, på stranden. Då var även alla föräldrar inbjudna. Det var mer fria aktiviteter då, men fick välja mellan att bada, spela volleyboll, spela fotboll, bygga sandslott och göra armband.
Dagen avslutades med att alla hjälptes åt att lasta sakerna som skänkts på deras lastbil, sedan tog vi ett känslosamt farväl. Mötet med våra gäster har verkligen berört oss och gett oss minnen för livet.
Vi vill passa på att tacka alla som på något sätt bidragit till detta projekt. Utan oss på Sanuk och vårt gemensamma bidrag, skulle barnen på Children of the Forest aldrig kunna göra den här resan!

Titta gärna på alla härliga bilder från besöket på: https://svenskaskolanthailand.se/koh-lanta-album-20142015/nggallery/lanta-20142015/april-2015-lanta-skola

 

Nästa vecka har vi ett par schemabrytande aktiviteter.

  • På tisdag 5/5 har vi friidrott på stranden på förmiddagen. Ingen  idrott på onsdag, utan då jobbar vi i klassrummen hela dagen.
  • På torsdag 7/5 har vi skolavslutning! Det betyder inte att skolan stänger, utan att vi har en dag med aktiviteter tillsammans elever och föräldrar.  Separat informationsbrev om detta skickas hem med eleverna.

 

Förskolan
Den här veckan har förskolan haft fokus på Children of the Forrest besöket hos oss på Sanuk. Vi tyckte att det var jätteroligt och också spännande att få träffa barnen därifrån. Att göra lekar och aktiviteter tillsammans i blandade lag både stora och små fungerade utmärkt.
I övrigt har vi haft full aktivitet med Miniröris, dopp i poolen, byggt kojor av alla de slag, lyssnat på mycket musik, pysslat en del och gjort pärlplattor med avancerade mönster och en massa annat skoj.
En dag fick vi svalka oss extra i värmen och gå ut till glassvagnen och köpa oss varsin glass.

 

Skolan
Precis som för förskolan har den här veckan präglats av Children of the Forest besöket. Vi har dock hunnit med lite annat också. I tisdags hade ett stort gäng från skolan thaitema Thaiboxning. De fick köra ett svettigt men roligt pass tillsammans med tränarna från Lanta gym. Vi har dessutom jobbat på extra hårt med våra planeringar, för att hinna veckans uppgifter.  Men vi är så duktiga, så det fixade vi lätt!

 

Trevlig helg!
Vi ses på måndag

/Personalen på Sanuk