Skip to content

Veckobrev 36 – Koh Lanta

Veckobrev 36 – Koh Lanta

Tack alla barn och föräldrar för de fina insatserna igår på vår Olympiad! Fem lag kom till start och kämpade hela förmiddagen tillsammans. Förberedelserna började redan på tisdagens morgonsamling där vi delade in lagen och gav dem färger. Det blev fem lag som alla fick en färg ifrån de olympiska ringarna. Tre elevlag och två föräldralag. Torsdagen började med att samlas i salan där alla lagen fick i uppgift att hitta på varsin hejarramsa. Efter uppställning med nationalsångerna framförde varje lag sin ramsa. Längst fram i ledet när vi tågade till stranden gick våra fackelbärare. På stranden kämpade lagen på fem olika stationer. På den första stationen skulle man lösa ett Tangrampuzzel, på den andra förflytta laget med hjälp av två rockringar, på den tredje samla bollar i en hink på tid, på den fjärde hitta bokstäver som var nergrävda i sanden, på den femte bowling och på den sista hämta vatten med svampar i en stafett. Det var imponerande att se hur duktiga alla lagen var på att samarbeta och lösa uppgifterna. När grenarna var avklarade, tog vi ett svalkande dopp i vår pool. Efter poolbesöket hade Tan lagat Tom Ka Gai som smakade väldigt gott. Det var inte helt lätt att utse ett vinnande lag. Förutom resultaten i deltävlingarna, räknades även samarbetet, lagflaggan och hejarramsan in i bedömningen. Det vinnande laget blev efter överläggningar det Gula laget! Vi gratulerar årets Olympiskamästare! Vi avslutade med att skriva om dagen till våra Thailandsböcker.

Morgonsamling
Veckans morgonsamlingar började med RAR- arbete där det var A:et som vi fokuserade på. ”Ansvar för mina handlingar” Vi diskuterade orden ansvar och handlingar och kom tillsammans fram till många bra tankar. På tisdagen delade vi in lagen inför torsdagens olympiad. Vi påbörjade flaggmålning och fortsatte med dessa på onsdagen. På onsdagen var det också veckanskompisar som blev intervjuade och utfrågade. Fredagens samling inleddes med en quiz över veckanskompisar. Det gäller att minnas allt om varandra. Vi hann med två lekar där vi mötte varandras blickar och tränade oss på att hälsa på olika sätt.

Storyline
Nu har äntligen höstens storyline dragit igång. Den började i måndags när det mitt under samlingen körde in en mystisk västerlänning och slog upp ett stort anslag utanför skolan. Anslaget var på thailändska men efter att ha fått det översatt förstod vi att det projekteras för ett nytt sjukhus. Vi brainstormade vad vi kände att vi ville få hjälp med på ett nytt sjukhus varpå vi i par gjorde en skiss över hur vi vill ha sjukhuset. På fredagen satte vi spaden i marken och började bygga vår modell av sjukhuset. Nu är ytterväggarna på gång. Det är spännande att höra alla elevernas kloka tankar och idéer.

Förskolan
Elefanterna har varit med oss även denna vecka. Vi har gjort sykort med elefantmotiv och de blev fantastiska! Det har varit mycket lek med barbiedockor där finmotoriken sätts på prov, när små skor ska sättas på eller armar ska hamna på rätt ställe i kläderna. Vi har läst en hel del böcker och barnen har börjat ”läsa” för varandra. Varje veckodag i thailand har en färg och de färgerna har hamnat på vår språktavla denna vecka. Det är fantastiskt hur snabbt barnen lär sig .

Batik
I tisdags målade vi Batik. Vi fick hjälp av Sam som arbetar med Batik nere i Saladan. Först hade eleverna gjort skisser över sina motiv. Skisserna ritades sedan försiktigt på tyg som var spänt över ramar. Sam värmde upp vax som vi fick måla med där vi ritat med blyerts. När vaxet stelnat kunde vi måla med färger i de olika fälten. Det var ett gäng koncentrerade elever som skapade. Dagen efter kom Sam och kokade våra verk. Nu hänger de på tork och väntar på att sicksackas i kanterna.

Det har varit en spännande och intensiv vecka med många intryck och upplevelse.

Glöm inte att kika in under Bilder > Koh Lanta > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.

Ha en trevlig helg!
Väl mött nästa vecka igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk