Skip to content

Veckobrev 19 – Koh Lanta

Veckobrev 19 – Koh Lanta

Årets stora skolresa för oss på Sanuk var i torsdags. Det var förväntansfulla barn och vuxna som träffades på skolan på morgonen. Där väntade redan minibussarna på oss. Vårt resmål denna gång var Krabi.

Efter att ha lastat in vår packning åkte vi iväg till bilfärjorna.

Vårt första stopp var ”Tigertemplet” (Wat Tam Sua). Där skulle vi få vara med om en riktig utmaning, att ta oss upp på ett berg till en jättestor Buddha-staty! Vägen dit bestod av hela 1237 trappsteg. Vi hade tur att det var en lite mulen dag. Trappstegen varierade i djup och bredd, en del höga andra djupa. Ofta fick vi ta hjälp av ledstången för att dra oss upp. Det krävdes många vätskepauser och en och annan kakpaus innan vi tagit oss upp. Tillsammans såg vi till att peppa varandra och på så sätt hjälpa varandra uppåt.

Alla klarade bestigningen jättebra, vilket tufft gäng vi har! Väl uppe fick vi vår belöning med råge, en fantastisk utsikt och vackert tempel. Det var dessutom en härlig känsla för barnen att de klarat utmaningen med bravur! På vägen ner träffade vi några apor som tog några vattenflaskor och var lite väl närgångna. Som tur var gick vi tillsammans och kunde jaga bort dem.

Efter lunch gick vi in i templet. Här fick alla lyckoarmband på armen och välsignelse av munkarna.

Utflykten avslutades med bad vid vackert turkosa Emerald Pond. Det var uppfriskande och skönt att svalka av sig efter förmiddagens aktiviteter. Att promenera den kilometer dit var en baggis för alla efter förmiddagens bravur. På vägen hem blev det filmvisning i bilarna. Det var mycket nöjda barn och vuxna som kom tillbaka till Koh Lanta. Säkert många som sov riktigt gott den natten.

Kom ihåg
På torsdagens storsamling kommer vi att ha redovisning av vårt storylinetema. Samlingen kommer att dra över på tiden.

Children of the Forest
I februari anordnade hela skolan en aktivitetsdag där vi samlade in pengar till organisationen Children of the Forest. Familjer som har åkt hem har lämnat saker som har lagts i påsar och märkts med innehåll.

Nu var det äntligen dags för barn, ungdomar och lärare från organisationen att besöka Koh Lanta. Vilken spänning det låg över hela skolan på fredagssamlingen när vi satt och planerade för deras besök. Vi gick upp och jobbade med våra planeringar och plötsligt hörde vi en vissling nere ifrån som signalerade ”NU kommer de”. En lastbil/buss rullade in och det hoppade ut 40 elever lika spända som våra elever. Vi vajade och hälsade på dem på thailändskt vis. Alla satte sig i salan där vi önskade de, med hjälp av en tolk, varmt välkomna. I detta ögonblick, var vi tvungna att pausa några sekunder bara för att insupa atmosfären! Magiskt att ha 20 svenska elever med 40 burmesiska elever tillsammans sittande på golvet i salan. Vi fortsatte med att dela in eleverna i olika grupper och därefter hade vi några samarbetsövningar, t ex ”vända skynket” som skapade många goa skratt.

På måndagen fick vi bjuda på lunch och efter maten minglade eleverna själva runt på skolgården och pojade, spelade bordtennis, fotboll och några spelade kort tillsammans. Därefter gick vi ner till stranden där det blev sandslottsbyggen, beachvolleyboll och fotboll. Det var varmt och plötsligt blev det en spontan badning i havet. Här behövdes inga badkläder. Det badades med kläder man hade på sig. En underbar syn, svenskar och burmeser tillsammans.

Till er alla som har varit med under våren och hjälpt till att skänka saker och varit aktiva på vår ”Children of the Forest”-dag hälsar organisation och tack så jättemycket. Allt vad ni har skänkt kommer att komma till användning. KAP KUN MAAK KAP!

Glöm inte att kika in under Bilder > Koh Lanta > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.

Hoppas ni får en härlig helg med många intryck.
Väl mött på måndag igen!

Hälsningar Personalen på Sanuk