Skip to content

Veckobrev 14-Koh Lanta

Veckobrev 14 – Koh Lanta

De äldsta eleverna på skolan hade på torsdagens storsamling vernissage för oss andra. Här visade de starka bilder de tagit i ett projekt tillsammans med svenska kyrkan.  Det var bilder under ämnet vänskap, utanförskap, död, frihet och kärlek. Innan vi fick se bilderna fick vi i mindre grupper fundera ut vad vi tyckte att de olika orden stod för. Spännande att tillsammans få tänka till på starka men vanliga ord. Tack för att vi fick ta del av dem!

Thailandstema: Dans
I tisdags fick vi lära oss att dansa thailändsk dans på Thailandstemat. Vår vän Oy kom och lärde ut det tillsammans med två andra instruktörer. Vi började med att lära oss hur man knyter den typiska klädseln, ett tygstycke till en slags byxkjol. När alla hade fått på sig dessa, visade tjejerna oss en mängd olika steg och rörelser. Oj så mycket skratt, fniss, svettiga pannor och fantastisk koncentration. Våra thailändska vänner var så imponerade av barnen, att de gärna ville komma och lära oss mer en annan gång. Kanske kan vi få till ett litet uppträdande också, så att ni andra också får se hur duktiga de är! Vi avslutade danslektionen med att passa på att lära oss lite mer thailändska. Våra vänner lärde ut namn på thailändska djur genom en lek. Vi tackar för besöket och önskar Oy och de andra välkomna tillbaka.


Kom ihåg

Skola och förskola har påsklovsstängt vecka 15. Vi börjar igen måndag den 16/4. Glöm inte att skicka ett SMS till skolan om ert barn blivit sjukt. Telefonnummer till skolan 08-444 37 566 och till Förskolan 08-728 49 877.

Förskola
Vi har haft en aktiv vecka. Vi har spelat mycket sällskapspel där vi tränat turtagning och att följa reglarna. Vi har haft yogapass där vi provat många olika positioner. Det var en mysig stund där vi fick träna oss på att lyssna på vad vår kropp klarar av. Ibland kan vi mer än vi tror från början. Vi har också samtalat mycket om vår värdegrund RAR.

På något sätt hann vi med att göra armband. Som sagt, en aktiv vecka.


Skolarbete 1-3
Denna vecka har vi tränat oss i att ha klassråd. Vi har tränat oss i att använda demokratiska processer och arbetssätt. Barnen har fått prova på att vara ordförande, sekreterare och ansvarstagande deltagare. Vi provade olika former av beslut både anonymt och öppet. Spännande att få prova på sin kommunikativa och argumenterande förmåga.

Vi fortsätter vårt arbete att utveckla vårt skrivande. Denna vecka har vi fokus på nya ord. Vi har funderat ut synonymer och provat på att använda olika ord för att variera språket. Fortsätt skriv!

Skolarbete 4-6
Här lyser flitens lampa. Det arbetas för fullt med egna planeringar. Sista kapitlet i ”Huset” är nu färdigskrivet för de flesta. Nu återstår bara korrekturläsning, respons några bilder och den sista rättningen. Thailandböckerna fylls på med texter om djur, natur och kultur. I engelskan gnuggas det glosor och dialoger läses i par.

Skolarbete 6-8
Sannolikhetslära och procenträkning har det arbetats mycket med denna vecka. I svenskan har det gjorts nyhetsreportage om Rödluvan, fortsatt läsning om gatubarn och boken Alex Dogboy har lästs. Eleverna har också fortsatt att lära sig glosor och läsa texter både i engelska och i spanska.

Heter det un perro negro eller un perro negra? Fråga någon av eleverna i 6an får ni svaret.

 

Glöm inte att kika in under Bilder > Koh Lanta > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.

Hoppas ni får en härlig ledighet med många intryck.
Väl mött på måndag vecka 16!

Hälsningar Personalen på Sanuk