Skip to content

Veckobrev 11- Koh Lanta

Veckobrev 11 – Koh Lanta

Salan var dekorerad med snäck och korallgirlanger. I taket hängde färgglada batikalster och på golvet låg mattor utlagda. Så möttes vi pedagoger, barn, elever, föräldrar, syskon och mor och farföräldrar på torsdagens mysiga storsamling. Förskolan berättade lite om vad de hade gjort och sedan bjöd de på sång och musik, härligt mysigt! Storsamlingen avslutades med att alla lagen ifrån RAR-mästerskapen, till jubel av publiken, framförde sina hejaramsor.
Kom ihåg
Nästa vecka på tisdagen kommer skolbarnen i olika grupperingar gå till svenskakyrkan på påskvandring. De äldsta eleverna är med i en fotoutställning och kommer att ha vernissage i kyrkan på Klong Dao stranden. Det är en fotoutställning av ungas tolkning av livet med inspiration ur påskens drama. Alla är välkomna klockan 17.30-19.00.
Glöm inte att skicka ett SMS till skolan om ert barn blivit sjukt. Telefonnummer till skolan 08-444 37 566 och till Förskolan 08-728 49 877.
Thailandstema: RAR
Skolans RAR-mästare har korats. I tisdags hade vi en hel dag i bästa RAR andan. Skolbarnen ifrån förskoleklass till år 9:e delades
upp i 6 åldersblandade lag. Varje lag valde ett djur som sitt lagnamn. Lagen gjorde medryckande hejaramsor, en del med rörelser andra utan. Alla grenar genomfördes på stranden. Här hade även grupperna rast med bad och annat bus. Det var lag som verkligen kämpade i sann Sanuk anda där vi har RAR som
värdegrund. Respekt för andra, Ansvar för mina handlingar och Respekt för mig själv. Lagen samarbetade och visade att de kunde bjuda på sig själva. Så kul att se små och stora samsas och ha kul ihop! Superbra jobbat alla!
Thailandstema: Batik
Ännu en vecka fylld med aktiviteter.  Barnen i förskoleklass och
barnen på förskolan har denna vecka provat på att göra ”knyt batik”.   De fick vara med om hela processen. Från att knyta, måla till att se hur man fixerade färgerna.  Sam som hjälper oss med ”den vanliga ” batiken kom och visade ”knytbatik”. Alla var mycket nöjda över sin batik. Den färggranna batiken prydde salan under storsamlingen. Hoppas att ni kan göra något fint av det när ni kommer hem. När vi har Thaitema eller någon annan aktivitet dokumenterar barnen händelsen genom att rita, skriva(med hjälp) och ibland kommer det med ett foto i dokumentationen. Alla papper kommer in i Thailandsboken.
Förskola
Denna vecka har vi varit tillsammans Changbarnen, Loomabarnen och Barnklubbsbarnen. Det är roligt att hitta nya kompisar.
I Thailand har veckodagarna olika färger. Dessa lär vi oss o repeterar färgerna och dagarna på Thai. Vi räknar också på Thai, vilket barnen är jätteduktiga på.  Tillsammans har vi också gjort superfina korall och snäckmobiler som pryder Salan.
Förskoleklass
I tisdags uppmärksammade vi Changdagen genom att på samlingen berätta för varandra vad vi visste om elefanter. Det blev en hel del fakta och en del upplevelser runt elefanten. Sedan målade vi changbilder. I gång i veckan har vi lekstund tillsammans med ettorna på skolan. Lekstunden är uppskattad av alla elever. Då kan man välja att vara inne eller ute och man får välja lite fritt vad man vill göra. Härligt att se hur alla barn leker och hur de har lärt känna varandra. Vi brukar avsluta med en lek som vi leker
tillsammans. Denna gång lekte vi ”Kungen”. Veckans bilduppgift var att rita en annorlunda familj. Det blev många olika familjer t.ex. Familjen Tomat, Familjen Pannkaka, Familjen Pojor osv. Alla familjer är uppsatta i klassrummet. Titta gärna!

Skolarbete 1-3
Eleverna jobbar som bara den. De jobbar stenhårt vidare med att skriva. Vi tränar oss på flödesskrivning flera gånger i veckan. Eleverna kommer snabbare igång och det blir längre och bättre texter hela tiden. I SO:n har vi startat upp ett kartarbete med kartkunskap och väderstreck. Vi tittar på kartan och försöker hitta olika platser. Vi inriktar oss mycket på Sverige och Thailand. Nyfikna och vetgiriga elever som vanligt.

Skolarbete
4-6
Den här veckan har vi utöver de individuella planeringarna gjort många gemensamma övningar. I matematik har vi tränat tabeller och kört “minuten”. I svenska har vi gått igenom särskrivning och arbetat med poesi. Eleverna har skrivit fantastiska dikter och läst upp för varandra i klassrummet. I engelska har vi utökat ordförrådet genom att bl.a. leka ordlekar med olika teman för varje lek.
Skolarbete 6-9
Mycket matte har stått på schemat denna vecka. Vi fortsätter att ha räknestuga så nästan alla räknar matte samtidigt för att få lite matteatmosfär. Vi har pratat om att matte är som att åka berg och dalbana. Ibland känns det tungt och jobbigt och man stakar sig uppför och sedan förstår man och då åker man i hög fart och bara räknar och räknar. Därefter kör man fast och då kommer uppförs-backen igen. Slutpoängen är att det faktiskt är rätt roligt att åka berg och dalbana, eller hur?

Glöm inte att kika in under Bilder > Koh Lanta > Album 2012/2013 på alla härliga bilder från vår verksamhet.
Hoppas ni får en härlig helg med många intryck.
Väl mött på måndag igen!
Hälsningar Personalen på Sanuk