Skip to content

Veckobrev v. 51 – Huay Yang

Veckobrev v. 51 – Huay Yang

Oj, vilken vecka vi har haft! Sista rycket innan jullovet. 

Flertalet elever lämnar oss nu i veckan och alla avtackningar har varit fina och rörande. 

På idrottspasset under tisdagen blandade vi eleverna i mindre grupper där de fick olika uppdrag att genomföra. Alla kämpade på och hjälptes åt över åldersgränserna. De skulle bland annat balansera boll på pingisrack, lösa ett krångligt pussel och samla in saker från en lista – det var allt från att samla in high fives från lärare, kokosnötter och visa på olika nyanser av grönt. 

På torsdagens idrottspass diskuterade vi allemansrätten och jämförde självklart skillnaderna i Sverige och Thailand.

Vi har jobbat med veckodagarna och veckodagarnas olika färger och dess betydelse. Alla elever vet nu vilken dag de är födda på och blev då tilldelade en färg. I onsdags fick alla elever göra armband eller halsband i “sin” färg och bokstäverna SANUK. Se bilder för färdiga resultat.

På veckans storsamling fick några elever förgylla morgonen för alla vårdnadshavare och oss lärare. En elev höll ett föredrag om buddhismen och vår skolresa till templet och den yngre gruppen bjöd på dans på hög nivå. 

Längst ner i detta veckobrev finner ni en påminnelse om skolstart i januari. Läs den!

Barnklubb, förskola & förskoleklass

Den här sista veckan av terminen har förskoleklassen arbetat hårt med att hinna med sina planeringar i framför allt matematik och svenska och kommit i mål. Bra jobbat!

Det har också varit en kreativ vecka med en del skapande verksamhet, både i grupp, enskilt och gemensamt med övriga elever på skolan. Det har tillverkats och skrivits julkort. 

Så kallade loppor har vikts, färglagts och fyllts med olika fantasifulla uppdrag. Trolldeg var populärt och det var många olika figurer som tog form.

Klass 1-3

Sista veckan innan julledighet eller hemresa till Sverige som det är för en del. Flera i klassen har arbetat med division och sambandet, division och multiplikation. I svenska har vi arbetat med ordklasserna substantiv, verb och adjektiv. Några arbetar med bokstäverna. Att forma dem och att veta hur de låter. Vi läser mycket, både högläsning samt läser i egen bok.

Vi har haft gemensamt arbete kring jultraditioner och också pratat om berättelsen kring Jesusfödelse. Vi har pratat om att det känns svårt att förstå att det snart är jul och kallt och snö där hemma i Sverige.


Klass 4-9

Sista veckan innan jullovet har rullat på snabbt. 

Några elever har lämnat in sina sista arbeten och det är alltid lika kul att se tyngden som försvinner från deras axlar. 

Andra elever har fördjupat sig i den dominerande religionen – buddhismen och hur processen ser ut till att bli munk. Det ska bli spännande att läsa resultatet. 

Det är kul med så många språkkunskaper i gruppen. Tyska, franska, spanska, engelska och så självklart thai. Vi har gemensamt övat och jämfört vissa bra fraser som man kan bli användbara när man är ute och reser. 

Vi vill säga tack till alla elever och vårdnadshavare som lämnar oss nu. Ni kommer att lämna ett tomrum. Pop kan mai! 

Till er andra säger vi god jul och gott nytt år och på återseende i januari.

OBS! Något annat som vi vill påminna om är att skolan startar den 15 januari kl 8:30, Elever som har gått på SANUK under höstterminen går endast till 9:30 den dagen. Övrig till ägnas åt inskrivningssamtal för nya elever. Den 16 januari är det återigen heldag för samtliga elever.

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2023-2024

Se även våra andra sociala medier

Instagram – Sanuk Svenska skolan Thailand

Facebook – Svenska Skolan Thailand