Skip to content

Veckobrev v. 46 – Huay Yang

Veckobrev v. 46 – Huay Yang

Äntligen är skolan igång! Det var förväntansfulla lärare som tog emot lika förväntansfulla elever första dagen. Under veckan har vi tränat mycket på varandras namn och lärt känna varandra. Vi har startat med att lära oss lite thai genom att träna på hur man hälsar på varandra. Ett av våra kärnvärden är “Gemenskap” så på storsamlingen fick även vårdnadshavarna vara med och lära känna varandra och barnen. Vi tränade på varandras namn. Detta gjordes med olika lekar. En uppgift var att sitta i grupper om 4-5 barn och vuxna och fråga frågor till varandra, därefter fick de presentera varandra på samlingen. Ett roligt sätt att lära känna . Efter det hade eleverna idrott som avslutades i poolen.

Klass 1-3
Eleverna har kommit igång bra med sina individuella arbeten. Gemensamt har vi arbetat med RAR och pratat om att respektera varandra och vara snälla mot varandra. Vi har också tränat engelska genom att vika “loppor” med olika uppmaningar. Alla har lånat varsin bok i vårt bibliotek så att vi kan läsa en stund varje dag. Barnen har redan lärt känna varandra och haft roligt på rasterna. Vi har övat att räkna till 20 på thai och tränar på vad de goda frukterna vi får på rasten heter på thailändska.

Klass 4-9
Denna vecka har präglats mest av att eleverna ska komma igång med sitt skolarbete och få ordning på sina planeringar. Eleverna har varit duktiga att jobba på egen hand och alla har kommit igång med sina skolarbeten. Vi har jobbat en del gemensamt med det thailändska språket där alla elever fick presentera sig på thai. 

Som av en händelse hittade vi en fågelspindel på skolgården som barnen fick inspektera. Detta var vi såklart tvungna att arbeta lite extra med. Den informationen kan ni läsa om senare i elevernas thaiböcker.

Alla har visat stor respekt för varandra och undervisningen har genomsyrats av vårt värdegrundsarbete som vi kallar RAR. 

Vi tackar för en härlig vecka!

Vi blickar fram mot en ny vecka där vi ska utveckla våra thailändska språkkunskaper och få med oss ännu mer erfarenheter från den thailändska kulturen.