Skip to content

Veckobrev v.8 – Huay Yang

Veckobrev 8 – Huay Yang

Denna vecka har Lotta från Dog and Cat rescue i Huay Yang varit på besök och haft sagostund för alla på skolan, både de äldre och yngre eleverna. Efter sagostunden var det diskussion och reflektion i klassrummen. Vi har också haft frukttema och lärt oss om frukter här i Thailand och avslutade veckan med att provsmaka många av de thailändska frukterna. 

Förskola/Förskoleklass

Den här veckan har vi sagt hej då till Annika som jobbat i förskoleklass. Tråkigt tycker både jag och barnen. Eftersom även antalet barn blivit färre så är det nu jag, Ullis, som ansvarar för både förskola och förskoleklass. 

Vi har tränat på frukternas namn på thailändska. Vi har också repeterat namnen på färgerna. Eftersom det varit läsvecka har vi läst en bok om dagen som vi sen också gjort något arbete kring. Det finns dokumenterat och sitter på fönstren till skolan. Så kika gärna där vad vi gjort. Bland annat har vi läst sagor om färger och kaniner. På fredagen avslutade vi med en riktig klassiker; De tre bockarna Bruse.

Förskoleklass har också jobbat med bokstaven H.

Nästa vecka har vi som vanligt idrott och bad på tisdag och bad även på torsdag.

Åk 1-3 

Frukt och läsvecka hos oss. Vi läser varje dag och vi har tränat på några av de vanligaste frukternas namn på thailändska. Vi har haft en lugn vecka inne i lågstadiets klassrum. Vi har jobbat med forntid, vattnets kretslopp, att skriva berättelser, skrivregler, area och omkrets och mycket mer. 

Vi har verkligen fått mycket gjort den här veckan och det har till och med funnits utrymme för eleverna att spela lite spel efter att de arbetat klart med sin planering. På fredag slutar en av våra kompisar och åker tillbaka till Sverige och nästa vecka får vi två nya elever som vi hälsar välkomna.

Åk 4-6

Lotta från Dog and Cat rescue kom på besök igen. När Lotta är hemma i Sverige arbetar hon som bibliotekarie. Det var roligt att hon ville komma och läsa för oss. Det blev en annorlunda och mysig morgonsamling. Lotta läste en bok av Jonas Gardell “Sagan om den lilla gråsparven”. En bilderbok som handlar om att behandla alla varelser lika. Det fanns mycket att diskutera efteråt.

Även hos oss på lågstadiet har vi haft det lugnt. Som vanligt vi har arbetat med vitt skilda ämnen. Någon har skrivit om Van Gogh och målat en fantastisk variant av hans berömda “Starry night”. Det pluggas till prov om Vasatiden och några rabblar landskap. 

Förra veckan åkte fyra av våra kompisar hem och den här veckan lämnar tre till. 

Vi som är kvar kommer att slås ihop med de andra grupperna. Tur att alla redan känner varandra och att sammanhållning på skolan är så bra!

Åk 7-9

Gruppen har varit färre denna vecka på grund av sportlov. På idrotten tränade vi simteknik och eleverna fick träna på både bröstsim, ryggsim och crawl. I den äldsta gruppen på skolan har arbetet flutit på bra och många går mot sina sista veckor där mycket av arbetet handlar om att “knyta ihop säcken”. Nästa vecka slås gruppen ihop med mellanstadiet och vi blir en stor grupp igen. Många tyckte det var spännande att få smaka massvis med frukt från Mrs Nuch som hade med sig mycket från sin egen trädgård. Det var mycket diskussioner och reflektioner efter det. 

Nästa vecka

Nästa vecka kör vi ristema och vi tänkte att både elever och föräldrar ska få se ett risfält som vi under veckan kommer prata mycket om. Vi önskar därför att vi samlas på skolan 8:30 som vanligt på torsdag under storsamlingen och sedan får föräldrarna transportera sina egna barn till risfältet, men vi åker i samlad trupp. Om man ej har möjlighet till detta behöver vi veta det så vi kan hjälpa till med transport. 

I vår bildmapp på hemsidan uppdateras varje vecka nya bilder från veckan som varit. 

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2022-2023

Matsedel:

Monday – Pad Mama

Tuesday – Springrolls

Wednesday – Panang Curry, Rice

Thursday – Spagetti Bolognese

 

Trevlig helg!