Skip to content

Veckobrev v.51 – Huay Yang

Veckobrev 51 – Huay Yang

Sista veckan i skolan för 2022 har passerat och vi avslutade vårt thaitema om buddhismen. Eleverna har varit väldigt duktiga och nyfikna på buddhismen och dess kultur som vi lever i här. 

Vi har dessutom haft avtackning av en grupp elever som slutar hos oss och som återvänder till Sverige eller andra delar av världen. Det är kul med skolan här att man så snabbt hinner bygga relationer som är så viktiga för både elever och lärare. Idrotten denna vecka handlade puls och förberedelser inför ett fysiskt moment. Vi mätte vår vilopuls och även vår puls efter att vi sprungit maxlöpningar. Pratade om vikten av att värma upp inför ett fysiskt moment. Vi avslutade med brännboll. 

Förskola/Förskoleklass

Den här veckan har vi tränat på att göra mönster, geometriska former och sortera saker (någon hade varit i klassrummet på natten och stökat till). Detta har vi gjort genom både arbete och lek. Det är alltid roligt att arbeta i förskolan och förskoleklassen. Vi har haft musik och lärt oss en sång om munkar, sådana som man äter, som vi sjöng på storsamlingen och en annan om fiskar. Vi har också tittat på växterna som växer i skolans trädgård och jämfört med om vi har sett likadana i Sverige. På idrotten den här veckan gick vi in i vårt klassrum och gjorde Röris. Det tyckte alla var roligt!

Åk 1-3 

Oj,vilken bra vecka vi har haft. Att redovisa inför allas föräldrar är riktigt pirrig så vi har övat lite varje dag inför torsdagens storsamling. Hur det gick då? Så himlans bra, bättre än jag kunde föreställa mig. Duktiga, frimodiga elever som står och berättar det de förberett men det som imponerade mest var att de hade så bra svar på frågorna de fick. Jag tror att flera föräldrar gick hem med nya kunskaper efter vårt framträdande.

Vi har jobbat på för att avsluta, förbereda hemresor eller nya skolor den här veckan, vi som alla andra på skolan. Några elever kommer säkert hålla kontakten på hemmaplan, kanske ses på en annan av Sanuks skolor eller längta efter nästa resa hit så de kan träffa “gamla” kompisar igen. Det är lätt att få nya vänner på vår skola, gemenskap är ju ett av våra kärnvärden. 

Trots en massa arbete har vi har ändå hunnit se Trolltyg i tomteskogen, bada och spela spel. Jobbar man bra så hinns även nöjen med. Några av oss ses igen i januari och då kommer också flera nya kompisar som vi inte hunnit lära känna än. Vi längtar redan dit!

Åk 4-9

Denna vecka har handlat mycket om att slutföra uppgifter till hemskolorna. Många har haft mycket arbete klart och haft tid att redan nu tittat på planeringen för januari. Vi har haft tid att arbeta med vårt thaitema och även haft tid att ha lite kul. Charmen här är att alla arbetar med olika ämnen, på olika nivåer och ges möjligheten att hjälpa varandra och växa i sin egen roll. Man får vara vem man vill och trots att klassen vuxit är klassrumsklimatet enkelt och bra. Vi kan skoja med varandra men samtidigt ha en arbetsmiljö som är enkel att arbeta i. Inför terminslut är det prov som ska göras och arbeten som ska slutföras. Eleverna har varit duktiga på att ta ansvar för sina studier och sina arbeten och känslan inför jullovet är god. 

Nästa vecka

Vi går på jullov och skolan öppnar igen måndag den 16 januari. Vi samlas alla gamla elever och nya elever 8:30 här på skolan och bra att veta är att gamla elever slutar klockan 10:00 denna dag och nya elever kommer då ges information från oss samt ges en tid för inskrivningssamtal. 

I vår bildmapp på hemsidan uppdateras varje vecka nya bilder från veckan som varit. 

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2022-2023

God jul och gott nytt år önskar vi er alla
Ses 2023 igen!